Acteurs Jan Van Dyke en Dirk Van Vooren zijn voor het eerst samen te zien op het podium met deze zwierige komedie die ontelbaar keer werd gespeeld door de Franse komiek Louis De Funès.

Komedie-minnend bekend Vlaanderen en de pers wilden vandaag de afspraak in Theater Elckerlyc te Antwerpen niet missen. Dit ter gelegenheid van de feestelijke voorstelling van de legendarische komedie OSCAR, ooit geschreven door Claude Magnier voor Louis De Funès. Producent De Komedie Compagnie rolde de rode loper uit voor alle genodigden die de acteerprestaties van Jan Van Dyke, Dirk Van Vooren, Wendy Van Wanten, Peter Bulckaen, Britt Van der Borght, Leen Dendievel, Fleur Brusselmans, Karin Jacobs en Stef Poelmans in de komedie OSCAR, in regie van Dirk Lavrysen, kwamen toejuichen.

auteur Claude Magnier schreef een sublieme komedie die ook louis de funes kon bekoren.

Om te kunnen trouwen met een rijk en welstellend meisje vraagt Christian Martin (gespeeld door DIRK VAN VOOREN) om opslag bij zijn excentrieke baas, Francis Van den Neste een rijke koekoeksklokkenbouwer (gespeeld door JAN VAN DYKE). Na flink tegensputteren krijgt de jonge boekhouder z'n opslag om daarna te vernemen dat Christian de firma voor 495.000 euro bestolen heeft. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht. Vanaf dat moment zit het spel op de wagen: echte en valse juwelenkoffertjes, zwangere dochters, een onverwachte masseur en nog veel meer dat we hier niet gaan verklappen. Kortom een zwierige komedie met veel ingrediënten voor een vrolijk avondje.

De beroemde Franse komiek Louis De Funès werkte ook mee aan de creatie van "Oscar" en speelde meer dan 400 voorstellingen in drie verschillende producties van hetzelfde stuk. De laatste productie was na de lancering van de film in ’67. Daarvan alleen al speelde hij meer dan 200 voorstellingen, grotendeels met acteurs uit de film. Een legendarisch stuk is dus zeker geen overdrijving.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Oscar
Datum: 
Vanaf 22 april 2016
Locatie: 
Theater Elkerlyc, Antwerpen

Reservatie:

Meer over