Fire Is Gold op 24 augustus 2019 met oa. Zwangere Guy en Ronnie Flex

Op 24 augustus 2019 pakt Fire Is Gold uit met alweer een rist internationaal en lokaal urban talent: oa. Zwangere Guy, Aya Nakamura, Ronnie Flex, Bizzey en Faisal zullen op de nieuwe locatie, domein Middenvijver in Antwerpen, de line-up verzorgen. Top Notch Belgium is vanaf deze editie ook trotse en ondersteunde partner van het event Fire Is Gold!

Een nieuwe locatie maar de organisatoren blijven trouw aan hun visie om een ontmoetingsplaats te zijn voor gelijkgestemde mensen met een hart voor all things urban. Dat reflecteert zich in de muziek maar ook in het inzetten op andere elementen die de urban community zo sterk maken. Mode, street art en sport kregen vorig jaar al een plaats maar dit jaar komen daar nog de talks bij. Daarmee wil de organisatie een platform bieden om na te denken over actuele socio-culturele onderwerpen (zoals bijv. diversiteit).

Muzikaal pakt Fire Is Gold ook dit jaar weer uit met een affiche die vertrekt vanuit een internationale visie zonder lokale artiesten uit het oog te verliezen en een springplank te bieden aan opkomend talent. Het festival kan voor zijn programmatie rekenen op de steun van enkele curatoren. Promotor FADED brengt in samenwerking met de Brusselse club Bloody Louis het Franse popwonder Aya Nakamura, bekend van ‘Djadja’, de Nigeriaanse afrobeat van Mr Eazi en de Nederlanse producer Jarreau Vandal met een liveshow naar het festival. Op hun podium vertegenwoordigen K1D en Black Mamba de Belgische scene. Het Nederlandse Vunzige Deuntjes gaat dan weer voor het perfecte evenwicht bij hun programmatie. Oudgediende Ronnie Flex doet het tegenwoordig met een negenkoppige liveband, deuxperience, en ook het Rotterdams collectief Broederliefde zal het podium makkelijk gevuld krijgen. Bizzey was ooit deel van Yellow Claw maar doet het solo zeker ook niet slecht terwijl de getalenteerde Leafs met zijn achttien jaar de jongste artiest op de line-up is. Daarnaast zullen Waxfiend, Masai, DJ Wef, Kevin Kofii, Gurney Championen vaste klant Faisal hun dj-skills tentoonstellen onder begeleiding van MC JR. Het gezelligste feestje van het festival zal ten slotte sowieso te vinden zijn bij het Vunzige Deuntjes Soundsystem.

De Antwerpse Club 808 zorgt voor een indrukwekkende platendraaiersline-up op Fire Is Gold met Black Frank, TLP, Dysfunkshunal, Gus, Hush Hefner, J. Roots, N8N b2b Deloin, Big Poppe, DJ Kobalt en Bavrterwijl ook de Belgische urban scene zijn eigen podium krijgt. Man van het moment Zwangere Guy en zijn Brusselse kompanen Blu Samu, DJ Vega en Le 77 delen de Top Notch België stage met Antwerpenaars Dvtch Norris, Darrell Cole, Rare Akuma en Miss Angel.

Top Notch Belgium zet haar shouders onder het eerste hiphopfestival in België als overall partner. De line-up wordt binnenkort nog aangevuld met meer namen, nationaal en internationaal. De ticketverkoop start vandaag, 25 april, en early birds betalen slechts 20 euro.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: