2016 wordt voor Sioen een jaar om niet te vergeten want dat is het jaar dat de Gentse singer-songwriter 15 jaar op de planken staat.

Sioen zet als kind zijn eerste stappen in de muziek met een dwarsfluit in zijn handen. Hij leert liedjes maken, eerst op gitaar, later op piano. In 2001 neemt hij zijn eerst demo op en neemt hij, solo en later met violist, deel aan verschillende muziekwedstrijden. Het succes op die rockrally's smaakt naar meer en na meer dan 200 concerten neemt hij in 2003, in eigen beheer, een 1ste album 'See You Naked’ op. De ondertussen alom bejubelde single ‘Cruisin’ schoot meteen de hitlijsten in... 15 jaar later staan er 6 albums op zijn palmares en toerde Sioen met zijn band door heel Europa (oa. 3x Rock Werchter), Zuid-Afrika en Zuid-Korea.

We starten dit feestjaar met een 1ste muzikaal overzicht met als titel 'Too Good To Be True: 2001-2016’. Dit album bevat chronologisch de 15 singles en radiohits vanaf album 'See You Naked' tot zijn laatste album 'Man Mountain’.

Tijdens dit feestjaar zal er verder nog een speciale cd en vinyl worden uitgebracht met daarop nooit eerder verschenen songs alsook enkele live-versies en covers. Tenslotte staat er in het voorjaar een 'Too Good To Be True'-concert gepland (met speciale guests), optredens op de festivals in de zomer en vanaf oktober volgt een uitgebreide theatertournee. (later alle data)

'Too Good To Be True (2001-2016)' komt vandaag uit op Sioen's zijn eigen label Kabron en via een PIAS-distributie.

'Liefde Voor Sioen'

De aflevering van 'Liefde Voor Muziek' rond de songs en persoon van Sioen was een waanzinnig succes. De dag erna stonden alle 6 bewerkingen in de iTunes TOP 20 en de bewerking van 'No Conspiracy At All' door Dana Winner, 'Een Zee Vol Dromen', zelfs op nummer 1!

Heb je de aflevering nog niet gezien of wil je enkele versies (her)bekijken, surf dan naar. Komende maandag worden de nummers van Dana Winner aangepakt, en Sioen belooft alvast een verrassende Tom Waits-achtige bewerking!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over