De Checklist: 50 dingen die je echt wil gedaan hebben voor je 12de

Wrapper Sien Wynants en televisiepresentator, acteur en all round superman Tom Waes zijn de ambassadeurs van het nieuwe Ketnet-project De Checklist. Dat is een unieke lijst van 50 dingen die ieder kind écht wil gedaan hebben voor zijn twaalfde. Ketnet heeft De Checklist de voorbije maanden opgesteld, samen met de kinderen zelf en met de steun van het ministerie van jeugd en onderwijs. Ketnet wil de kinderen stimuleren en helpen om de 50 ‘checks‘ op De Checklist ook effectief te realiseren. Want ze maken het leven spannender, interessanter en plezanter.

Tom Waes en Sien Wynants zijn allebei razend populair bij de Ketnetters en dus de geknipte Ketnet- helden om De Checklist optimaal te promoten, de Ketnetters aan te moedigen om de checks uit te proberen en hen daarbij te steunen. Tom en Sien presenteren op zaterdag 30 maart ook De Checklist Startshow waarin de 50 checks worden bekendgemaakt.

Tom Waes: “De Checklist is een geweldig initiatief! Ik wou dat ze het vroeger hadden gevraagd, dan moest ik dat nu niet allemaal nog inhalen (lacht). Door Tomtesterom heb ik ontdekt dat je eigenlijk bijna elke uitdaging kan waarmaken, als je het maar echt wil, als je er 100% voor gaat en als de omstandigheden goed zijn. En juist daarbij willen Sien en ik de Ketnetters helpen als ambassadeurs van De Checklist. We willen hen motiveren en een duwtje in de rug geven.”

Sien Wynants: "Als leidster in de jeugdbeweging, animator op ontelbare zomervakanties en nu ook als Ketnet-wrapper sta ik altijd te springen om kinderen mee te nemen op avontuur, weg van de dagelijkse verplichte dingen. Het allerleukste om te zien is hoe blij ze zijn als ze iets doen wat ze eerst niet durfden of wilden. Als ambassadeur van De Checklist wil ik bij alle Ketnetters dat blije gevoel brengen!"

De Checklist Startshow: zaterdag 30 maart om 8.10 u. op Ketnet

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: