Tom Waes zal te horen zijn als verteller in de Vlaamse versie van de natuurfilm Whale Nation van Jean-Albert Lièvre. De film nodigt de kijker uit om de wereld van de oceanen te ontdekken door de ogen van de walvissen. Whale Nation komt vanaf 14 juni in de bioscoop.

Als voormalig diepzeeduiker en ambassadeur van Sea Shepherd, de stichting die zich inzet voor het behoud van de oceanen, was het voor Tom Waes vanzelfsprekend om de verteller te worden voor deze adembenemende natuurfilm. Hij neemt hiermee het stokje over van Franse acteur Jean Dujardin, de vertelstem voor de oorspronkelijke Franse versie.

Tom Waes over zijn bijdrage aan Whale Nation: “Het is heel fijn om het verhaal te vertellen vanuit het standpunt van de walvissen. Deze zoogdieren worden onderschat en zoals je kan zien in de film zijn dit fantastische intelligente wezens die voor het overleven van onze oceaan zorgen. We moeten ze eigenlijk heel goed soigneren. Het is een serieus onderwerp maar met genoeg rustpunten van muziek en ongelofelijke beelden. Je wordt volledig meegetrokken in hun wereld.”

Synopsis

WHALE NATION neemt je mee op ontdekkingsreis naar de bijzondere wereld van walvissen. Gebaseerd op het bestsellerboek van Heathcote Williams toont de film ons de verborgen samenleving van deze buitengewone zoogdieren, met hun complexe en ongelooflijk rijke sociale levens. Een adembenemende natuurfilm over de beschermers van onze planeet.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: