Eén en Toespijs, het nieuwe productiehuis van Tom Van Dyck en Alice Reijs, hebben een overeenkomst voor de productie van een nieuwe achtdelige fictiereeks. Den Elfde van den Elfde moet een muzikale, tragikomische reeks worden die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval in het gehucht Knorrendonk.

Prins Dirk I verongelukte samen met zijn vrouw Liesbeth vorig jaar op carnavalsnacht door buitensporig alcoholgebruik. Tijdens hun herdenkingsmis wordt aangekondigd dat er dit jaar geen carnaval gevierd zal worden. Enerzijds uit respect voor het overleden prinsenpaar, anderzijds door geldgebrek. Maar bij Hubert Geunings, vader van Liesbeth, schiet dat in het verkeerde keelgat. Tegen alle advies in kondigt hij aan dat hij zich financieel verantwoordelijk zal stellen zodat het carnaval toch kan doorgaan. Met als tegenprestatie dat de nieuwe Prins Carnaval uit zijn familie mag komen. Daardoor barst de strijd binnen zijn familie zodanig los dat niemand nog ziet dat ze gezamenlijk ten onder zullen gaan.

Netmanager van Eén Jean Philip De Tender:
“Terwijl het buitenland onze Vlaamse fictie ontdekt – met de afgelopen weken onder meer Rockie Awards voor Quiz me quick, een remake van Dubbelleven in Rusland en, dichter bij huis, enthousiaste reacties op Witse in Nederland – kijken we bij Eén alweer naar de toekomst. Met deze overeenkomst bouwen we verder aan een lange en rijke fictietraditie, een traditie waaraan ook Tom Van Dyck en Alice Reijs hebben meegebouwd. Want Toespijs mag dan wel een nieuw productiehuis zijn, met Tom en Alice staan er ervaren mensen aan het stuur, die al uitgebreid hun sporen hebben verdiend in de wereld van televisie, theater en film.”

Over Toespijs
Toespijs is het in 2013 opgerichte productiehuis van Tom Van Dyck en Alice Reijs:
Tom Van Dyck schreef en regisseerde veelgeprezen televisiereeksen als Van vlees en bloed (samen met Michiel Devlieger en Michel Vanhove) en Met man en macht (met Tom Lenaerts), twee Woestijnvis-reeksen waarin hij zelf ook meespeelde. Hij acteerde ook in de televisiereeksen De Ronde, Sinteressante dingen, De parelvissers, Matroesjka’s en In de gloria en maakte furore als Alain Vandam in Het eiland. Op het witte doek was hij onder meer te zien in Frits & Freddy, Dennis van Rita en De zaak Alzheimer. Ook in het theater wist hij succes te oogsten als regisseur en als acteur. Hij was verbonden aan onder andere De Roovers en Het Toneelhuis. Onder De Kempvader produceerde hij ook twee eigen producties: Kaatje is verdronken en Kleine Tony. Van Dyck leende zijn stem aan allerlei animatiefilms, reclamespots en luisterspelen.

Alice Reijs was afgelopen jaren op televisie onder meer te zien in Met man en macht, Van vlees en bloed, Het eiland, Aspe en Vermist. In het theater speelde ze het zelfgeschreven succesvolle toneelstuk Ans en Wilma. Ze stond op de planken in Welkom in het bos, Brandbakkes, Kleine Tony, Trilogie van het weerzien en Peter Handke en de wolf. In Nederland speelde ze in tv-reeksen zoals Consult, Koppels, De geheime dienst en Gooische vrouwen. In de bioscoop was ze onder meer te zien in Iedereen beroemd! en Lef.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: