Op donderdag 8 november komt de Britse singer-songwriter naar Nederland voor een show in AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van zijn Jubilee Road Tour die in het teken staat van zijn nieuw te verschijnen album Jubilee Road. De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam start vrijdag 6 juli om 9uur via Ticketmaster.

Eerder deze maand kwam Tom Odell met een nieuwe single genaamd If You Wanna Love Somebody. Het catchy, met gospel doordrenkte, nummer is de aanloop naar het vandaag aangekondigde album Jubilee Road, dat op 12 oktober verschijnt. Op dit album neemt de Britse singer-songwriter het heft in eigen hand. Naast het schrijven van de nummers, de zang en het pianospel produceerde hij het album ook zelf inclusief achtergrondkoor en blazerssectie. Odell putte zijn inspiratie voor dit album uit het alledaagse leven, zijn directe omgeving en de kleurrijke gemeenschap in zijn eigen straat in Londen. Het resultaat is zijn meest persoonlijke album tot nu toe.

Odell zegt zelf over het nieuwe album: “I feel like for the last ten years I’ve been working towards making this album. Every gig, every song has been pointing towards this. It’s the body of work I’m most proud of.”

Tom Odell brak in 2012 in heel Europa door met het hartverscheurende Another Love. Zijn debuutplaat Long Way Down bereikte al snel de top van de Engelse hitlijst. Met zijn tweede album, Wrong Crowd, zetten Odell zijn succes door. Het behaalde de tweede positie in de Engelse hitlijst en met Magnetised scoorde hij opnieuw een internationale hit. Odell won meerdere prijzen en verkocht al meer dan 1.8 miljoen albums. In Augustus speelt hij in Nederland op een uitverkocht Lowlands.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tom Odell
Datum: 
8 november 2018
Locatie: 
AFAS Live, Amsterdam

Reservatie:

Meer over