Het liefst stond ik nu achter de draaitafels en kon ik werken aan het vervolg van mijn legendarische dj-set op de mainstage van Neverland. Mogen spelen in een line-up die verder bestond uit o.a. Steve Aoki, Lucas & Steve en Fedde le Grand was voor mij nog steeds het hoogtepunt in mijn dj-carrière tot op heden geweest”, zegt de 21-jarige Maasmechelse dj en producer Tom Nash. Het schooljaar van de Hasseltse PXL Hogeschool-student werd door het coronavirus ernstig verstoord, maar met glans slaagde de student Bedrijfsmanagement in zijn eindexamens. “Sinds mijn 14de ben ik al muziek aan het maken en ik weet van mezelf dat ik een doorzetter ben. Via het SoundCloud-platform ben ik in de muziekwereld terechtgekomen. De eerste nummers maakte ik op de computer van mijn vader, waar gratis muzieksoftware opstond. Ja, die klonken bijzonder (lacht). Toen ik zelf genoeg centen had gespaard, ben ik mijn eigen materiaal gaan kopen. Vorig jaar kwam ‘On Your Side’ uit, mijn eerste single die ondertussen meer dan 150.000 keer is gestreamd. Uiteraard werkt zoiets motiverend.”

Met zijn nieuwste single ‘Bonnie & Clyde’ hoopt Tom Nash op een zomerhit. “De voorbije 2 weken was het weer niet fameus, maar ik heb gehoord dat het beter wordt. Tropische temperaturen en een hittegolf eind juli behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Uiteraard is dat goed nieuws voor ‘Bonnie & Clyde’, een mainstream popsong met een Ibiza-touch. De vergelijking met Avicii vind ik een groot compliment, want de betreurde Zweedse dj en producer is één van mijn grote voorbeelden. Door hem ben ik naar EDM(Electronic Dance Music) gaan luisteren en zelf nummers beginnen maken. Als dj is het nog steeds mijn grote droom om op het hoofdpodium van Tomorrowland te kunnen spelen en een plekje te bemachtigen in de top 50 van de ‘beste dj’s ter wereld’. Als producer wil ik zoveel mogelijk samenwerken met collega’s. Ongelofelijk hoeveel deuren er ondertussen zijn opengegaan. Veel kan ik er nog niet over vertellen, maar de contacten die ik de voorbije maanden heb gelegd, zorgen dat ik de kans krijg om mijn muziek te laten evolueren. Een nieuwe sound is in ontwikkeling, maar eerst ligt de focus op ‘Bonnie & Clyde’. Ook zonder festivalzomer verdient deze sterke song alle kansen en mag hij wat mij betreft veel gedraaid en gestreamd worden.

'Bonnie & Clyde (feat. Æmes)', de nieuwe single van Tom Nash is digitaal beschikbaar en verscheen op het House of Entertainment-label.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over