The real Cool Britannia! Dinsdag 4 augustus wordt een niet te missen ode aan 50 jaar muziekgeschiedenis, een feestelijke hoogmis voor vintage popliefhebbers, met 2 absolute legendes en iconen uit de Britse popcultuur én de strafste tribute band van de beste groep ooit. Tom Jones en Status Quo, dat zijn ontélbare wereldhits en classics, gebracht door unieke meester-performers die de huidige concurrentie nog steeds naar huis spelen en met feelgood- en coolness-factor 10. Als kers op de taart brengen The Bootleg Beatles maar liefst 2 sets als eerbetoon aan The Fab Four, een rode en blauwe set dus als het ware.

Line-up en timings (onder voorbehoud van wijziging):

  • 19.00 - 20.00 uur: The Bootleg Beatles pt 1
  • 20.30 - 21.45 uur: Tom Jones
  • 22.30 - 23.45 uur: Status Quo
  • 00.15 - 01.00 uur: The Bootleg Beatles pt 2

De voorverkoop voor deze dag start onmiddellijk, via www.lokersefeesten.be. De voorverkoop voor de andere dagen is reeds gestart, idem voor de 10-dagen combitickets. Koop je tickets online, of bij MediaMarkt.

Het programma tot nu toe

De volgende namen zijn tot nu toe bekend voor onze 41e editie, van 31 juli tot en met 9 augustus:

  • Vrijdag 31 jul: Martin Solveig * Mika * Milow * Janez Detd * Nouveau Riche All Stars live
  • Zaterdag 1 aug: Marco Borsato * Clouseau * Yevgueni
  • Zondag 2 aug: Soulfly * Rob Zombie * Channel Zero * Black Label Society * Skindred
  • Maandag 3 aug: dEUS * Belle and Sebastian * The Kooks
  • Dinsdag 4 aug: The Bootleg Beatles Pt1 * Tom Jones * Status Quo * The Bootleg Beatles Pt2
  • Woensdag 5 aug: Kaiser Chiefs * The Jesus and Mary Chain (playing Psychocandy) * Mark Lanegan Band * La Muerte
  • Donderdag 6 aug: Raving George * Oscar and the Wolf * Rae Morris
  • vrijdag 7 aug: Trentemoller (DJ-SET) * Goose * LEFTFIELD * Etienne de Crcy presents SUPER DISCOUNT 3 live
  • Zaterdag 8 aug: Giorgio Moroder * CHIC featuring Nile Rodgers
  • Zondag 9 aug: Arsenal * Robert Plant and The Sensational Space Shifters * Stephen 'Ragga' Marley * Songhoy Blues

Red Bull Elektropedia Room

  • Vrij 31/7: Tourist LeMC live // Murdock // Rockwell + mc Mantmast
  • Zat 1/8: YDR and friends: Yves De Ruyter // DJ Ghost // Franky Jones
  • Zon 2/8: City Queens night: TLP // Davidov // Killa Tactics // Black Frank + ZwartWerk (live)
  • Maa 3/8: Raving George // De Sluwe Vos
  • Di 4/8: Playaz presents: DJ Hype // Annix + mc Daddy Earl // Tito & Echo Virus
  • Woe 5/8: STUFF. (live), // Vuurwerk (live) // Lefto

Tom Jones (4 aug)

Het is opmerkelijk hoe Tom Jones in zijn 49-jarige carrière de sterke momenten aan elkaar heeft weten te rijgen. Reeds vijf decennia houdt hij zijn reputatie van uitstekend live performer en studio-artiest staande en op zijn 74ste krijgt hij zelfs de beste recensies ooit voor zijn twee recentste albums 'Spirit In The Room' en 'Praise & Blame' (Island /Universal). Recensenten van over de hele wereld zijn vol lof en bewondering voor zowel zijn live optredens als zijn studiowerk.

Hoewel hij voornamelijk bekend werd met hits als 'It's Not Unusual', 'Kiss', 'Delilah', 'What's New Pussycat', 'I'll Never Fall In Love Again' en 'If I Only Knew', is hij in hart en nieren een ware rhythm & blues artiest. Dat hij een belangrijke speler blijft in de muziekindustrie staat buiten kijf, want met zijn album 'Reload' in 1999 brak hij zijn verkooprecord (5 miljoen) in zijn toen 35-jarige carrière.

Met zijn 39ste studioalbum 'Praise & Blame' veranderde Tom lichtjes van koers. 'Back to Basics' werd de mantra van dit album, dat volledig live werd opgenomen in Peter Gabriels studio in Bath, Engeland, en geproducet werd door Ethan Johns (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini). In deze setting zagen we de zanger op zijn best, en de liedjes zelf lokten een fantastische prestatie uit van zowel Tom als de band.

Als opvolger voor het succesvolle 'Praise & Blame' bracht Tom in mei 2012 'Spirit In The Room' uit. Opnieuw werkte hij samen met producer/gitarist Ethan Johns in de Real World Studios in Bath en net als bij de voorgaande plaat kon Tom zijn unieke stemgeluid erop los laten. Onder de muzikale begeleiding van Ethan Johns kwamen echte pareltjes tot stand met liedjesteksten van diverse schrijvers waaronder Richard Thompson, Leonard Cohen, Paul Simon en Paul McCartney. 'Spirit In The Room' is een eenvoudig en puur album, vol gevoel.

In 2006 werd Tom geridderd door Hare Majesteit Koningin Elisabeth II, wat hij als een grote eer beschouwde.In 2012 viel hem opnieuw een grote eer te beurt toen hij mocht optreden tijdens haar jubileumconcert bij Buckingham Palace. Andere hoogtepunten uit zijn lange carrire zijn o.a. het winnen van een BRIT Award for Best Male en Outstanding Contribution to Music, een Silver Clef Award en een Silver Clef Award for Lifetime Achievement, de Hitmaker Award van de (US) Songwriters Hall of Fame, de GQ Man of The Year en de prestigieuze (UK) Music Industry Trust Award. Hij kreeg een gastrol in animatiereeksen zoals The Simpsons, Duck Dodgers, The Emperors New Groove en in Tim Burtons film Mars Attacks. In 2012 kreeg hij voor het eerst een filmrol aangeboden, waarbij hij niet zichzelf diende te spelen, naast Brenda Blethyn en Alison Steadman in 'Playhouse Presents: King of The Teds' voor Sky Arts.

Als afsluiter van een heel succesrijke tour in 2014, mocht Tom optreden op Neil Youngs Bridge School Benefit concert, samen met groepen zoals Florence + The Machine, Soundgarden, Pearl Jam, Brian Wilson en vele anderen. En eens terug in het Verenigd Koningrijk werd hij tot zijn grote vreugde gevraagd de eerste Annual BBC Music Awards af te sluiten om zo een fantastisch muziekjaar op de BBC uit te wuiven samen met Paloma Faith en vergezeld van een tweehonderdkoppig koor van het BBC Concert Orchestra.

In 2015 vervulde Sir Tom voor de vierde keer zijn rol als coach bij de populaire BBC tv-show The Voice. Samen met Will.i.am, Rita Ora en Ricky Wilson coachte hij getalenteerde zangers en zangeressen in hun zoektocht naar een succesrijke muziekcarrière.

Sir Tom is een levende legende. Zijn geweldige show overschrijdt alle muzikale tijdperken en genres en spreekt zowel jong als oud, vrouw als man, mainstream als avant-garde aan. Bij Sir Tom gaat het altijd om de kracht van het lied, de kracht van de stem.

Enkele perscitaten:

  • "Zijn grootste troef is zijn donderstem en gisterenavond vulde die het Sportpaleis van Madrid met kracht en energie. Jones koos voor een diep en gevarieerd repertoire, met zowel rhythm-and-blues, gospel, country en rock zijn stem zetten het publiek in vuur en vlam" - Rolling Stone (Madrid)
  • "Een cover van Leonard Cohens 'Tower of Song' beklemtoonde nogmaals zijn talent als krachtige vertolker van een mannelijkere klassieker. Hij speelde uiteraard zijn grote hits, maar de muzikale diepgang en speelsheid laat vermoeden dat Jones er niet voor terugdeinst de grenzen van wat fans verlangen te verleggen." - The Independent (UK)
  • "Geen artiest heeft zich in de herfst van zijn leven zo spectaculair opnieuw uitgevonden als de 74-jarige Tom Jones. Tom Jones hield het een kleine twee uur vol, met een soepele stem die bezieling uitstraalde, een uitstekend voorbeeld van een popster die waardig ouder wordt." - nrc.nl (Amsterdam)
  • "Rocker, soul man, sex bomb en crooner - hij is een beetje van elk en zoveel meer - een wonderbaarlijke stem met bluesy ondertonen, hij is inderdaad een levende legende. Zijn show nam ons mee doorheen de tijd en diverse muziekgenres, overstijgt elk sociale klassenverschil en spreekt zowel jong als oud, vrouw als man, mainstream als avant-garde aan." - Luxemburger Wort
  • "Tom Jones hoeft niets meer te bewijzen. Hij is die zeldzame parel - een ware levende legende - wat het meeste opviel was de ronduit fantastische kwaliteit van zijn stem doorheen de hele show tot en met de laatste noten van het laatste bisnummer." - Edinburgh Evening News

Status Quo (4 aug)

Snelheidscontroles negerende rock'n roll, ruige gitaren, vinnige maar catchy liedjes... Bent u ook zo iemand die denkt dat The Ramones dat uitgevonden hebben? Onderga ons hoongelach, terwijl wij onze nekwervels nog eens aan flarden headbangen op de tonen van 'Caroline' (1973), 'Down down' (1974) of 'Roll over lay down' (1975), drie van de enorme hoop parels die Francis Rossi, Rick Parfitt en zijn vrienden hebben geschreven. En Francis Rossi, Rick Parfitt en zijn vrienden, daar zeggen u en ik al decennialang Status Quo tegen, ongeveer de enige Britse groep die sinds de jaren 60 geen enkele comeback heeft moeten doen, omdat ze simpelweg nooit zijn weggezakt van de Champions League-plaatsen der rock'n roll.

Status Quo live, dat is dan ook nog steeds een plechtigheid waar duizenden trotse dragers van lang haar, jeansvesten - heus, merken als Levi's of 49R zouden die van Status Quo elke maand een cheque met een 2 en vervolgens 5 nullen moeten opsturen omdat sommige van hun vestimentaire succesnummers hun populariteit aan deze band te danken hebben - en liefhebbers van het betere airguitarwerk zelfs een huwelijksfeest van een broer of een zus voor laten schieten. En nog iets, draai op het allercoolste rockfeestje nog eens 'Pictures of matchstick men' en een hele meute hipsters rolt over de grond van bewondering, waarna ze hun moeder een what's app-bericht sturen om een jeansvest voor hen te kopen. Samengevat: wij zorgen voor het podium, de drankvoorraad en het terrein, u koopt een ticket, en Status Quo garandeert u anderhalf uur klasse-rock'n roll waar men binnen 400 jaar nog op danst, terwijl de haren van onze verre nakomelingen wild in het rond draaien.

'Rockin' all over the world', 'Whatever you want', 'What you're proposing', 'Rain' of een andere wortel voor onze ezelneus, we zouden willen dat het al dinsdag 4 augustus was. Status Quo en Tom Jones op enkele uren tijd, is er nog plaats op die hipstervloer om al liggend onze bewondering te kunnen uiten?

The Bootleg Beatles (4 aug)

Miljoenen popgroepen over heel de wereld hebben ervan gedroomd, geen enkele is er ooit in geslaagd: we hebben het over uit de schaduw treden van de meest succesvolle, innovatieve en simpelweg beste band aller tijden: The Beatles, een kwartetje straatschoffies uit Liverpool die de culturele loop van de 20e eeuw door middel van talent, nog talent en vervolgens nog méér talent als geen ander bepaald hebben.

Helaas, en dat weet u of dat weet u niet, The Beatles bestaan al een tijdje niet meer dus hoe John Lennon, George Harrison, Paul McCartney en de drummer live klonken weten ook wij enkel door die paar liveplaten en de videobeelden op het wonderkanaal Youtube. Maar De Moeder Aller Popgroepen verdient logischerwijs De Moeder Aller Tribute Bands en gelukkig is er dan ook The Bootleg Beatles, vier Engelsmannen die hun leven wijden aan The Fab Four en die alle mogelijke periodes van The Beatles - de rock'n roll-jaren, 'Revolver', de psychedelica - griezelig perfect onder hun gezamenlijke knieën hebben. Wat u dus krijgt is de leukste en meest levendige jukebox aller tijden, The Beatles hebben op minder dan 10 jaar tijd immers ongeveer tienduizend hits geschreven, of zo lijkt het wel, en een terugflits naar uw wonderjaren daarbovenop want iedereen die na 1940 geboren is, is - generatie na generatie - opgegroeid met die hartverwarmende liedjes als 'Love me do', 'All my loving', 'A hard day's night', 'Norwegian Wood' of 'I feel fine'. We bedoelen maar: zelfs Filip en Mathilde kennen de tekst van 'We can work it out', 'Here comes the sun' of 'I want to hold your hand' beter dan die van de Brabançonne, geneer u dus niet wanneer u 'Jojo was a man who thought he was a loner but he knew it wouldn't last' luidkeels kunt meezingen maar 'O dierbaar België O heilig land der vaad'ren' slechts weet mee te mompelen.

Overigens, onze favoriete Beatle is en blijft die drummer, waar we het daarnet over hadden: Ringo Starr. Vind ons een coolere muzikant uit de jaren '60 en we beloven dat we een tribute band starten voor Milli Vanilli. The Bootleg Beatles, op dinsdag 4 augustus. De kans dat u zich niet zult amuseren is even groot dan de kans dat Yoko Ono de verzamelde werken van Willem Vermandere - 'Rosy' in het Japans! - opneemt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lokerse Feesten 2015
Datum: 
31 juli - 9 augustus 2015
Locatie: 
Grote Kaai, Lokeren

Reservatie:

Meer over