Het is snel gegaan, 7 albums en een iets meer dan 30 singles vuurde hij aan snel tempo op ons af. Als 19 jarige snotneus stond hij in 1996 in de finale van humo's rockrally op het podium en dit jaar gaat hij weer op tour "20 jaar tom helsen".

En om dat te vieren gaat hij iets speciaal doen: voor het eerst brengt hij een cover uit in plaats van een eigen song. Daarvoor kroop hij in de studio met zijn partner in crime David Poltrockwaarmee hij in het verleden sun in her eyes, easy, change yourself,home, new girl en vele andere mooie singels bracht.

In de succesreeks liefde voor muziek werd zijn liefde voor covers aangewakkerd en koos hij voor ‘loser’ van beck. (1994).

Tom op tournee

De Leuvense singer-songwriter staat zowaar 20 jaar op de planken en is helemaal klaar voor een nieuwe tournee. In de theaterzalen presenteert hij in een kleine bezetting, een selectie van zijn allermooiste songs én verhalen. Jawel, Tom Helsen neemt de tijd om ook het verhaal achter het lied en de omstandigheden waarin het tot stand kwam, toe te lichten. Anekdotes, te mooi om ze niet te vertellen, worden u geserveerd met de nodige dosis humor en zelfrelativering .
De theatervoorstelling belooft een bijzonder intiem, eerlijk en verrassend concert te worden waarin hij oud én nagelnieuw werk verenigt.

Tom Helsen valt voor de eerste keer op tijdens de finale van Humo’s Rock Rally in 1996. Zijn grote doorbraak komt er met de singles ‘Sun in her eyes’ en ‘Change yourself’. Ondertussen heeft hij zeven albums gemaakt en ontelbare parels van liedjes geschreven. Bij wie staan deze nummers niet in het geheugen gegrift: ‘Goodbye’, ‘Easy’,’ Home’, ‘Every Little thing’, ‘New Girl’!

Tom Helsen trekt op tour – mis het niet, het zal je niet onberoerd raken.

http://www.tomhelsen.be/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over