Feelgoodmomenten én emotionele getuigenissen, dat is de combinatie die ook de derde aflevering van Deze Is Voor Jou, op woensdag 28 december bij VTM, pakkend en hartverwarmend maakt. Zo schrijft Tom Helsen een gepersonaliseerd nummer voor een pasverloofd koppeltje, verrast een dochter haar vader met het veelbetekenende liedje Home van Dotan en zetten twee broers hun derde broer in de spotlights met een mini-optreden van Bandits in de bioscoop. Verder zorgen ook Yevgueni en Manoeuvres, de band van Sean Dhondt, voor een verrassingsoptreden.

“Sofie, je bent een straffe madam en een topcollega!”

Juffen Katleen en Eline willen hun collega Sofie uit Wilrijk een hart onder de riem steken. Sofie kreeg twee jaar geleden de diagnose MS en moest daardoor haar job als juf van het zesde leerjaar opgeven. Sofie heeft echter nooit het hoofd laten hangen en is nu deeltijds aan de slag als zorgleerkracht op de school. Katleen en Eline willen haar tijdens de middag verrassen met een optreden van Sean Dhondt. Wanneer hij plots live op het scherm in de leerkrachtenkamer verschijnt, vraagt hij Sofie om naar de refter te komen. Daar speelt hij, samen met zijn band Manoeuvres én de andere kindjes van de school, het dak eraf.

“Ruth, bedankt voor mijn nieuwe thuis”

In Herent wordt Ruth, de pleegmama van Sandy, in de bloemetjes gezet. Sandy kwam op haar veertiende terecht in het gezin van Ruth en werd daar met veel zorg en liefde opgenomen. “Ze heeft mij een familie gegeven en dat is onbetaalbaar”, zegt ze dankbaar. Sandy heeft Ruth uitgenodigd voor een etentje bij hen thuis voor Moederdag, maar wat Ruth niét weet is dat er ook een special guest aanwezig zal zijn: niemand minder dan Klaas Delrue van Yevgueni. Hij brengt het nummer ‘Als ze lacht’, een lied dat op het lijf van de immer vrolijke Ruth is geschreven. Ze geniet met volle teugen: “Een droom die uitkomt!”.

“Papa, ik bewonder je doorzettingsvermogen”

Wim wordt door zijn vrienden Frank en Erik uit zijn stamcafé gehaald en naar een theaterzaaltje in Boorsem gebracht. Daar wachten zijn dochter Leen en andere familieleden hem op. Wim heeft twee jaar geleden zijn zoon Michiel verloren tijdens een kano-ongeluk en heeft kort daarna zelf te horen gekregen dat hij kanker heeft. Omdat het liedje ‘Home’ op de begrafenis van Michiel werd gespeeld, zal de Nederlandse zanger Dotan met zijn lied een serene ode brengen aan Wims overleden zoon. “Dat Dotan speciaal naar hier wil komen om dat lied voor ons te spelen, is prachtig. Het lied is onlosmakelijk verbonden aan Michiel en ons”, zegt dochter Leen.

“Lisa, jouw verrassing: een persoonlijk liefdeslied”

Maarten en Lisa uit Roeselare zijn al tien jaar samen. Bloemen, een cadeautje of zelfs een trouwring volstaan volgens Maarten niet om zijn gevoelens voor haar uit te drukken. En dus doet hij het met een liedje… van Tom Helsen, de lievelingszanger van Lisa. Maarten heeft Tom gevraagd om een gepersonaliseerd lied te schrijven over Lisa en hun tienjarige relatie. Het resultaat, ‘Ten more years of love’, brengt de zanger tijdens een verrassingsbezoek aan Lisa’s werk.

“Sverre, dit is jouw dag!”

“Sverre heeft een jongere en een oudere broer die allebei autisme hebben, waardoor er veel aandacht naar hen gaat”, zeggen ouders An en Andy uit Ham. Zij willen hun derde zoon nu ook eens de tijd en aandacht geven die hij verdient. Sverre is jarig en denkt dat hij met een paar vrienden naar de bioscoop gaat. Niets is minder waar, want plots verschijnt zijn mama op het grote scherm. Ze vraagt hem om naar een andere zaal te komen, waar Bandits hem opwacht, de band die Sverre doodgraag eens aan het werk wilde zien.

Vraag je liedje aan in Antwerpen, Gent en Brugge

Tussen de verrassingen door trekken zingende BV’s de straat op. Daar spelen ze nummers op aanvraag van iedereen die hun pad kruist en luisteren ze naar de verhalen die achter de nummers schuilen. Een overleden echtgenoot, een jeugdbeweging die hun leiders wil bedanken,… Niels Destadsbader, Eline De Munck en Free Souffriau zorgen voor een aangepaste soundtrack.

De afleveringen van Deze Is Voor Jou zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: