Tom Hanks nodigt u uit voor een aangrijpend avontuur in het Wilde Westen.

Vijf jaar na het einde van de Burgeroorlog verhuist Captain Jefferson Kyle Kidd (Hanks), een veteraan van drie oorlogen, nu als non-fictieverhaalverteller van stad naar stad, waarbij hij het nieuws van presidenten en koninginnen, glorieuze vetes, verwoestende catastrofes en aangrijpende avonturen uit de verre omtrek van de wereld deelt.

In de vlakte van Texas kruist hij het pad met Johanna (Helena Zengel, System Crasher), een 10-jarige die zes jaar eerder door het Kiowa-volk werd opgevoed als een van hun eigen mensen. Johanna, vijandig tegenover een wereld die ze nooit heeft meegemaakt, wordt tegen haar wil teruggegeven aan haar biologische tante en oom. Kidd gaat akkoord om het kind te bevrijden waar de wet zegt dat ze thuishoort. Terwijl ze honderden kilometers afleggen in de onvergeeflijke wildernis, worden de twee geconfronteerd met enorme uitdagingen van zowel menselijke als natuurlijke krachten, terwijl ze op zoek gaan naar een plek die beide thuis kunnen noemen.

News of the World wordt geregisseerd door Greengrass (de Bourne-films, United 93) uit zijn scenario met Luke Davies (Leeuw), gebaseerd op de National Book Award finalist en best verkochte roman van Paulette Jiles. De film wordt geproduceerd door Gary Goetzman (Mamma Mia! franchise, Greyhound), Gail Mutrux (The Danish Girl, Donnie Brasco) en Gregory Goodman (22 juli, 8 Mile). De uitvoerende producenten zijn Steven Shareshian en Tore Schmidt. De muziek van de film is van de achtvoudige Academy Award® genomineerde James Newton Howard.

  • Regisseur: Paul Greengrass
  • Scenaristen: Paul Greengrass en Luke Davies
  • Gebaseerd op het boek "News of the World": Paulette Jiles
  • Producers: Tom Hanks, Gary Goetzma, Gregory Goodman en Gail Mutrux
  • Cast Tom Hanks en Helena Zengel

Release datum: januari 2021

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: