Jan Smit: Tom Barman heeft ene heel aparte versie gemaakt van "jij en ik"

Donderdagmorgen was Tom Barman met z’n groep Magnus te gast in het populaire 3FM radioprogramma ‚Giel’. Een vast onderdeel in de ochtendshow is dat de muzikale gast ook een cover brengt. Verrassend koos Magnus voor ‚Jij & Ik’, de nummer één hit van Jan Smit en titelsong van zijn gelijknamige nieuwe album. Tom Barman: „Omdat ik graag in het Nederlands zing en omdat het ook het enige Nederlandstalige nummer in de lijst was”, motiveerde Barman z’n keuze.

Heel wat toonaangevende radiomakers denken dat de Magnus versie van ‚ Jij & Ik’ wel eens een nieuw Triggerfingertje kan worden. Hiermee verwijzen ze naar de doortocht van Triggerfinger bij ‚ Giel’ een paar jaar geleden, waar de band een ingetogen versie bracht van de Lykke Li hit ‚I Follow Rivers’.

Jan Smit reageert ondertussen heel enthousiast op de nieuwe versie van ‚Jij & Ik’: „Ik ben absoluut vereerd dat Tom Barman met Magnus een eigen interpretatie heeft gegeven aan ‚Jij & Ik’. De groep geeft op geheel eigen wijze een nieuwe versie gemaakt van het nummer, maar in een stijl die bij hen past. Wat ik bijzonder fijn vind is dat ze in hun versie de herkenbare, catchy ‚Eyo Eyo’ kreet behouden hebben. Ze hebben absoluut mijn zegen en goedkeuring.

Jan z’n actuele single ‚Jij & Ik’ is terug te vinden op z’n gelijknamige nieuwe cd die zowel in Nederland als in Vlaanderen terug te vinden is in de hoogste regionen van de hitlijsten. Eind september brengt Jan Smit uit het album een nieuwe single uit en dat wordt een duet met Kraantje Pappie. Begin oktober komt Jan een week lang promotie voeren in Vlaanderen en brengt hij Kraantje mee.

Op 29 november concerteert Jan Smit in de Stadschouwburg in Antwerpen en op 10 januari staat hij in de Capitole in Gent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Jan Smit
Datum: 
29 november 2014
Locatie: 
Stadsschouwburg, Antwerpen
Meer over