Op zaterdag 25 januari reikt Tom America in boekhandel Livius te Tilburg het eerste exemplaar van zijn CD Wonden en brutaliteit uit aan Delphine Lecompte, met wie hij de CD samen maakte. De CD is uitgebracht op het label Brokken Records van gitariste/componiste Corrie van Binsbergen.

Voor deze cd heeft Tom America veertien gedichten van Delphine Lecompte op muziek gezet. Hij is daarbij steeds uitgegaan van de stem en voordracht van de dichter zelf. Het betreft een waar monnikenwerk waar hij meer dan zes jaar intensief aan gewerkt heeft.

Tom America bracht al eerder cd’s uit met de combinatie literatuur en muziek, bijvoorbeeld in 1997 de CD tjielp tjielp met bewerkingen van de gedichten van Jan Hanlo. De productionele samenwerking tussen Tom America en het label van Corrie van Binsbergen komt voort uit hun gedeelde liefde voor bepaalde schrijvers en dichters en het combineren van literatuur en muziek.

Het artwork van de CD is verzorgd door beeldend kunstenaar Paul Bogaers.

LINER NOTES Henny Vrienten: “In 1974 zag ik in een studentenclub in Tilburg een rommelig bandje optreden. De zanger speelde linkshandig op een rechtshandige gitaar, gewoon op zijn kop met zelfbedachte akkoorden. Maar de liedjes waren geweldig. Tom America had mijn volledige attentie.

Nu, 45 jaar en vele bandjes en projecten later, blijft hij mij verbijsteren. Zijn muziek bij de eigenzinnige en meeslepend voorgelezen poëzie van Delphine Lecompte is volgens mij de meest boeiende, originele en slimme muziek die op dit moment in de lage landen gemaakt wordt.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over