Nailpin zanger/frontman Sean Dhondt sprak namens de groep enkele euforische woorden van dank uit: “Net als twee jaar geleden hadden we vandaag drie nominaties op zak voor de TMF Awards. Natuurlijk is het fijn als je genomineerd bent maar je wil uiteraard ook wel eens winnen. Toen de prijzen van ‘beste rock’ en ‘beste album’ uitgereikt waren hadden we er aanvankelijk niet meer zo’n goed oog in. Echtwaar, bij die laatste award van ‘Beste Video’ zaten we met z’n 4-en te trillen op onze stoel van nervositeit. Ik kan je zeggen dat we echt heel gelukkig waren toen we de prijs in ontvangst mochten nemen.” Aldus Nailpin.

Na afloop was iedereen het erover eens dat Nailpin de TMF Award voor Beste Videoclip Nationaal echt wel heeft verdiend en mee naar huis mocht nemen. Het zijn trouwens opnieuw pluimen op de hoed van Peter Van Eyndt en de mensen van Poodlesonspeed. Opnieuw haalt de regisseur de prijs binnen van Beste Videoclip Nationaal, het bewijs dat hij nog steeds tot de absolute “top” behoort van de muziekvideomakers.

2006: HET JAAR VAN DE DOORBRAAK!

Voor Nailpin is 2006 zonder twijfel het jaar van de grote doorbraak aan het worden. Al sinds 2004 probeert Nailpin een weg te maken in de muziekwereld. Hun eerste-cd 12 To Go kreeg positieve kritieken en leverde voor Nailpin een plaats op in Hasselt (Pukkelpop) en op het podium van de TMF Awards. In 2004 had Nailpin twee TMF Award nominaties op zak maar helaas kon de groep deze nog niet verzilveren. Vorig jaar, 2005 was een belangrijk jaar voor Nailpin. De groep won in een spannende strijdt de eerste editie van MTV’s ‘Road Rally’ tegen de Nederlandse band Di-Rect.
De tocht van Nailpin in de States zorgde ervoor dat de vriendschapsbanden tussen de groepsleden alleen maar sterker werd. Na afloop van de Road Rally wist toenmalig zanger Niko de groep – in onderling overleg – te verlaten. Drummer Sean Dhondt werd de nieuwe frontman van Nailpin. Samen met bassist Todts en de gitaristen Shaun en Dave was Nailpin klaar voor een nieuw avontuur.

Dit jaar bracht Nailpin z’n langverwachte 2de cd White lies & butterflies uit. Na 12 To Go waren heel wat muziekcritici het er over eens dat White lies & butterflies een volwassen, toegankelijke cd is geworden. Net als bij hun debuut heeft de Nederlandse producer Oscar Holleman (Krezip, Within Temptation, Heideroosjes..) schitterend werk afgeleverd. De eerste single Worn Out uit White lies & butterflies was meteen een schot in de roos. Het nummer stond in de Top 10 van de StuBru Afrekening, de clip was goed voor superclip en hoge rotaties op alle andere muziekstations

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: