Rapper/ freestyle MC, dj, hip hop spokesman, muziekschrijver, producer en radio host zijn de vele titels die TLP gedurende zijn carrière op zijn naam mocht schrijven. Met nu 3 decennia ervaring op zak, is en blijft TLP een muzikale kracht zonder weerga. Hij brengt de Boilerroom op Pukkelpop even makkelijk naar een koookpunt als dat hij de radiogolven onveilig maakt met zijn wekelijkse shows op Studio Brussel. Hij is een niet-te-stoppen muzikaal fenomeen met een reputatie die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt. Dat een mijlpaal als 30 jaar in de business zitten, moet gevierd worden is een feit. Dat het een feest van epische proporties zal worden een must want anders zou het geen echte TLP party zijn. De festiviteiten worden niet beperkt tot een party want er verschijnt ook een dubbele compilatie die een reflectie is van zijn lange reis doorheen alle verschillende vormen van ‘urban’ music om dit wapenfeit in de verf mee te zetten.

Als je echt wil weten waar TLP voor staat dan moet je de dansvloer op en dat is nu precies wat we op donderdag 10 november gaan doen in de Vooruit. TLP heeft een hele resem artiesten rond zich verzameld die op één of andere manier deel hebben uitgemaakt van zijn muzikaal parcours, zij het als invloeden, groepsleden, vrienden of dj’s met wie hij zijn visies en de decks heeft gedeeld. Internationale helden als Grandmaster Melle Mel en Tony Touch. En dj’s als Grazzhoppa, DJ HMD, Murdock, Dors, Black Frank, Jah Zulu en Davidov, Sense, Rakesh en Junior Goodfellaz.

Hadden wij gezegd, een party van epische proporties? Yes, we did! Alsof deze lange lijst van dj-performances niet genoeg is, mag je je ook nog verwachten aan een heleboel guest-performances van grote namen met wie TLP grote verwantschap voelt. Zoals de mannen van Ertebrekers met Flip Kowlier aan het stuur. Flip, de man die TLP zijn beruchte bijnaam ‘Pornoking van Gent’ gaf nadat TLP wat vocals verzorgde voor nummers van ‘t Hof van Commerce. Of Coely, ‘Queen van het Belgische festival seizoen’ gekroond door Studio Brussel. Daarnaast ook nog hip hop band Halve Neuro met hip hop legende en ondertussen superster Slongs Dievanongs en party dj-icoon Nonkel Guy – nog zo’n beest achter de decks – alsook Dennis Worl.

So if you want to get down and feel the heat … zak af naar deze party en volg de buitensporigheid on stage vanop de dansvloer. Want dat het buitensporig zal worden, is ook een feit … TLP’s tweede naam is immers niet zomaar Troubleman … en dit is niet gewoon zomaar nog eens een verjaardagsfeestje ...

Volledige line-up:

Dj’s: Grandmaster Melle Mel, Tony Touch,TLP, Grazzhoppa, DJ HMD, Murdock, Davidov, Dors, Black Frank, Jah Zulu, Nonkel Guy, Rakesh, Sense & Junior Goodfellaz

Speciale Guest performances by ERTEBREKERS, COELY, HALVE NEURO, SLONGS DIEVANONGS, DENNIS WORL

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
TLP
Datum: 
Donderdag 10 november 2016
Locatie: 
Vooruit, Gent

Reservatie:

Meer over