olledig album verschijnt 6 september, gevolgd door uitgebreide tour

De titeltrack van het aanstaande album ‘Traveler’s Heart’ van Eric Devries is uit. Het is na ‘Shadow Of A Man’ de tweede reeds beschikbare single. “'Traveler's Heart' lag al heel lang op de plank, maar pas voor het nieuwe album vond ik de juiste vorm. En reizen bleek het thema van het nieuwe album, dus moest het wel de titelsong worden”, licht de singer-songwriter toe. ‘Traveler’s Heart’ is het vijfde soloalbum van Eric Devries en is de opvolger van het succesvolle en zeer goed ontvangen ‘Song & Dance Man’ uit 2021, waarmee Devries de afgelopen twee jaar door Nederland, Duitsland en Oostenrijk toerde. Het nieuwe album verschijnt op 6 september, gevolgd door een uitgebreide reeks optredens door het hele land.

‘Traveler’s Heart’ is nagenoeg volledig akoestisch en bijna volledig live in de studio opgenomen door Devries en zijn Song & Dance Band, vernoemd naar het vorige album en bestaande uit Janos Koolen (banjo, mandoline, gitaar, klarinet, tevens producer), Joost van Es (viool) en Lucas Beukers (contrabas). De Britse singersongwriter-legende Iain Matthews – van wie Devries tevens medebandlid is in diens Matthews Southern Comfort – en de grand dame van de Nederlandse pop Fay Lovsky hebben op meerdere nummers gastvocalen verzorgd.

Reizen is het overkoepelende thema van 'Traveler's Heart', zowel letterlijk als overdrachtelijk, waarbij de inmiddels in Spijk neergestreken singer-songwriter de nodige zelfspot niet schuwt. “Ik ken niemand die zó vaak is verhuisd als ikzelf. Dus uithuilen en opnieuw beginnen is mij niet vreemd. Een 'Traveler's Heart' is niet per se een gemak, maar wel een bron van verhalen, avonturen en altijd weer nieuwe songs.” Het album kent literaire verwijzingen naar het werk van Amerikaanse schrijvers als Truman Capote en Jack Kerouac.

Eric Devries is een muzikant en liedjesschrijver met veel ervaring. Al in de jaren tachtig speelde hij in het voorprogramma van bands als The Jam en The Style Council. Met zijn band The Big Easy was hij een vaste waarde in het clubcircuit en bereikte hij de tweede plaats in de Grote Prijs van Nederland in 1992. Devries heeft albums uitgebracht met Songwriters United, Hidden Agenda Deluxe en het legendarische Matthews Southern Comfort. ‘Traveler’s Heart’ is zijn vijfde solo-album en verschijnt twintig jaar na zijn debuut als solo-artiest.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: