Met het unaniem geprezen debuut ‘ONE MAN BLUES’ en het even enthousiast onthaalde tweede album ‘TLT’ verdiende Tiny Legs Tim zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues en roots scene. Eind februari 2015 verschijnt zijn 3de full album ‘STEPPING UP’, op ’s mans eigen, label Sing My Title* (distr N.E.W.S.). Dezelfde dag stelt hij zijn albium en band voor aan het publiek in de AB Club.

Tiny Legs Tim bewijst dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Aan de basis van deze levensechte originele blues ligt een waar “crossroad” verhaal dat leest als een medische thriller. De naam Tiny Legs Tim is dan ook een knipoog naar zijn tengere gestalte en smalle benen: een gevolg van vele chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd.

‘I live in the heart of the city, but I used to be a country man’ De openingszin van Stepping Up zet de luisteraar meteen op het juiste spoor. Waar de vorige albums de sfeer van de akoestische delta blues in zich droegen is het nieuwe album doordrongen van een stedelijke Rhythm & Blues sound met invloeden van Swamp, Boogie en New Orleans.

Voor Tiny Legs Tim is de Blues een filosofie, een levensvisie en vooral een louterende kracht. In het nieuwe album staat deze positieve en relativerende kracht opnieuw centraal. De 10 originele songs met respect voor de bluestraditie ademen een herwonnen geloof in het leven en de liefde uit.

Op ‘STEPPING UP’ wordt Tiny Legs Tim bijgestaan door Frederik Vanden Berghe (Arno, Trixie Whitley) op drums, René Stock (Electric Kings) op bas en Steven Troch op harmonica (Fried Bourbon, King of Swing 2011). Bij de opnames werd resoluut gekozen voor een live approach om de organische en authentieke sound, die zo eigen is aan de concerten van Tiny Legs Tim, te bewaren.

Album teaser: http://vimeo.com/116911527

Release Shows

Als voorprogramma nodigde Tim het Belgische Rock & Roll en Blues icoon Don Croissant aka Little Jimmy uit. Deze 70 jarige overlever speelt solo de meest authentieke Hill Country Blues en in april breng Tim’s label SING MY TITLE een reissue uit van zijn fantastische TIGER TAPES.

  • 27/02/15 AB, Brussel **
  • 13/03/15 4AD, Diksmuide
  • 19/03/15 De Warande, Turnhout
  • 09/04/15 Nijdrop, Opwijk
  • 11/04/15 De Lane, Oostburg, NL
  • 25/04/15 N9, Eeklo
  • 10/05/15 Eupen Music Marathon
  • 13/05/15 De Roma, Antwerpen (solo)
  • 25/05/15 Banana Peel, Ruiselede

Meer info en concert data op www.tinylegstim.com

*Sing My Title-label: Via zijn eigen kleine label wil Tiny Legs Tim ook andere muzikanten steunen. De nieuwe plaat van Paul Couter verschijnt binnenkort op Sing My Title, en voor april 2015 (Record Store Day) staat de release op vinyl van de Tiger Tapes van Don Croissant aka Little Jimmy in de steigers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tiny Legs Tim
Datum: 
27 februari 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over