Als er één iemand bewijst dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen, is het Tiny Legs Tim wel. Voor hem is het een filosofie, een levensvisie en vooral een louterende kracht. Eind februari verschijnt zijn derde full album ‘Stepping Up’, en die plaat stelt hij op 9 april in Nijdrop voor!

De voorbije jaren trok Tiny Legs Tim met zijn One Man Blues Band naar clubs en festivals over zowat het volledige Europese continent. Peter Doherty, John Mayall, The North Mississippi Allstars, Graham Parker, Bombino en Ian Siegal kozen hem niet voor niets als hun support. Zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues- en rootsscene is dan ook verdiend. Zeg maar dat Roland Van Campenhout het gezegd heeft.

Don Croissant aka Little Jimmy doet de support. Deze topmuzikant die indertijd met zijn groep The Sharks de voorprogramma’s van The Rolling Stones en The Who verzorgde, en lange tijd aan de zijde van Chris Whitley speelde, verdient voor zijn solowerk absoluut een plek onder de schijnwerpers!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tiny Legs Tim
Datum: 
9 april 2015
Locatie: 
Nijdrop, Opwijk

Reservatie:

Meer over