Parkstad Limburg Theaters en NIEUWE NOR werken samen

Op zondag 4 november 2018 organiseren Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR de eerste editie van het Southern Roots Festival in Heerlen. Singer-songwriter Tim Knol en de Amerikaanse alt. country-formatie American Aquarium zijn de headliners van het festival dat als opvolger geldt van de Southern Roots Night. Het festival vindt plaats in zowel de NIEUWE NOR als de kapel van het Savelbergklooster.

Op zondagmiddag 4 november treden zeven acts in de stijlen roots, americana en singer-songwriter aan in de NIEUWE NOR (zaal en café) en de prachtige kapel van het Savelbergklooster. Daarmee is een nieuw festival geboren, het ‘Southern Roots Festival’. Een samenwerking tussen Parkstad Limburg Theaters en de NIEUWE NOR met de ambitie dat dit (nu nog) kleine neefje van de Southern Blues Night na de uitbreiding van de NIEUWE NOR in 2020 uitgroeit tot een volwaardige broer, een festival voor alle americana-liefhebbers in Zuid-Limburg.

Bij een dergelijke ambitie past het aantrekken van twee sterke headliners voor de eerste editie. De sympahtieke Nederlandse singer-songwriter Tim Knol bracht dit jaar een nieuw album uit. Cut The Wire is een liedjesplaat pur sang waarop Tim zijn natuurtalent voor het schrijven van prachtige melodieuze liedjes wordt gecombineerd met de spontaniteit die hij liet horen in zijn garage-band The Miseries. De pure, eerlijke americana en alt.country van American Aquarium geldt voor het grote publiek nog als een onontdekt muziekboek. De kenmerkende verhalen van zanger en frontman BJ Barham, afkomstig uit North Carolina, zijn zowel zeer persoonlijk als herkenbaar. De muziek, doorspekt van huilende pedalsteel gitaren, houdt dan weer het midden tussen Bruce Springsteen, The Jayhawks en Ryan Adams.

Naast deze twee headliners die in de zaal van de NIEUWE NOR zullen optreden, zullen er in de komende maanden nog vijf acts bekend gemaakt worden. Voor de vroege beslissers zijn de tickets direct in de voorverkoop gegaan. Wie voor 5 juni 2018 bestelt, krijgt € 6,- korting op de reguliere voorverkoopprijs van € 25,-.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over