Tim Knol & Blue Grass Boogiemen is de extra headliner op vrijdagavond op het negende Rotterdam Bluegrass Festival. Meschiya Lake heeft helaas door privé-omstandigheden moeten afzeggen.

Singer-songwriter Tim Knol & Blue Grass Boogiemen hebben elkaar gevonden, lijkt het. Dit jaar hebben ze samen de plaat Happy Hour uitgebracht, die al meteen goed scoorde bij publiek en critici: Nummer 1 in de Concerto Top 20 en de Vinyl top 30, en vier sterren in Trouw. Het plezier spat er af als ze met z'n allen op het podium staan!

Al sinds 1990 zijn de Blue Grass Boogiemen een instituut binnen de Nederlandse Bluegrass-scene. Als geen ander weten ze de originele Amerikaanse vibe te pakken te krijgen. Met groot gemak mixen ze liedjes van bluegrasslegendes Bill Monroe and Jimmy Martin met countrymuziek-klassiekers van Hank Williams. De afgelopen 25 jaar toerden ze oneindig veel door Europa en Amerika en deelden het podium met diverse groten uit de bluegrass- en countrymuziek.

Tim Knol heeft sinds zijn solo-debuut in 2009 nauwelijks meer introductie nodig. Hij heeft al vijf albums gemaakt die waren geworteld in Americana en country, en bluegrass kan hij nu ook aanvinken op zijn lijstje.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rotterdam Bluegrass Festival.
Datum: 
21, 22 en 23 juni 2019

Locatie: 
Pijnackerplein, Rotterdam

Meer over