Eastside to the westside, Iann Castelein heeft roots zowat overal in Vlaanderen. Een eeuwige nomade, geboren in Gent, opgegroeid in Brussel, onuitwisbare connecties met Oostende en Leuven om uiteindelijk te settelen in Lanaken. Dus, eastside to the westside, da’s redelijk letterlijk te nemen. Hoewel, maak daar westside to the eastside van om precies te zijn.

Die wanderlust liet Iann zijn paden kruisen met talloze buitengewone en inspirerende mensen, die hem motiveerden om zijn passie voor muziek naar een nieuw niveau te tillen. Ze introduceerden hem tot nieuwe sounds, bands en invloeden. 1 van die invloeden was Luc De Vos van Gorki, niet toevallig ook een Gentenaar. De artiestennaam ‘TIGR’ refereert zelfs Iann’s all-time favoriete Gorki-track “Ooit was ik een soldaat”.

TIGR’s unieke muzikale stijl is een persoonlijke blend van rondzwerven enerzijds, en jaren ervaring aan de top van de muziekscène anderzijds. Zowel on-stage als muzikant, en recenter achter de schermen als veelgevraagd en gerespecteerd sound-engineer en producer.

Hoewel Iann eindelijk lijkt gesetteld te zijn, en zijn nomaden-jaren achter de rug lijken, hij blijft nog steeds de dagelijkse drukte ontsnappen in muziek, waar hij de Ukiyo-lifestyle leeft: “living in the moment, being detached from the bothers of life”. Met andere woorden: op pauze duwen, want in pauze is alles mogelijk.

Beluister de single HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over