Vanaf maandag 15 december tot en met vrijdag 19 december ondersteunt 'Blokken' volop de actie 'Music For Life' van Studio Brussel. In een speciale 'Blokken For Life'- week nodigt Ben Crabbé elke dag twee bekende collega-quizmasters uit die spelen voor één goed doel dat Ben gekozen heeft. Tien coryfeeën van de Vlaamse quizgeschiedenis ondergaan voor één keer braaf zelf de vragen en hopen te scoren op het Blokkenbord.

Bart De Pauw maakte met Quiz Me Quick niet alleen een fictiereeks over quizzen maar presenteert op zondag de kijkcijferhit Twee tot de zesde macht op Eén. Erik Van Looy verlaat zijn comfortzone en laat zijn desk van De slimste mens ter wereld even voor wat hij is.VIER-collega Evy Gruyaert heeft ervaring als gastvrouw met de quizzen De val van één miljoen en heel recent nog Weet ik veel. Ook uit de Vier-stal: Steven Van Herreweghe. Hij komt als gastheer van De Pappenheimers en Rasters toch niet helemaal onbeslagen op het ijs. Bruno Wyndaele stond mee aan de wieg van De Slimste Mens Ter Wereld en met De Premiejagers heeft hij al jaren een trouw publiek. Frieda Van Wijck kan meer dan haar mannetje staan op quizgebied. Dat bewees ze als gastvrouw in De Klas van Frieda en de spijkerharde quiz In Alle Staten.

Koen Wauters is zelf geen fervent quizzer, maar in zijn lange tv-carrière stelde hij toch talloze vragen in programma’s zoals Familieraad, 1 tegen 100, Het Verstand van Vlaanderen en 1&70. Vtm-collega Rani De Coninck voelde in Het Verstand van Vlaanderen Rani kinderen aan de tand over hun quizkennis. Walter Grootaers kan voor deze gelegenheid geen hulplijnen inroepen zoals zijn kandidaten destijds in Wie wordt Euromiljonair?.En Luc Appermont heeft op zijn rijkgevulde palmares de quizzen Waagstuk en Vroeger of Later staan.

Blokken for Life, van 15 tot en met 19 december, uitzonderlijk na Het Journaal van 19 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: