Thuisactrice Daphne Paelinck heeft deze zomer wat te vieren. Niet alleen wordt haar eerste kindje geboren, exact tien jaar geleden hield ze een ander kindje boven het doopvont: de organisatie waarmee ze sindsdien jaarlijks meerdere musicalstages organiseert.

"In 2009 zat ik zelf nog op het conservatorium toen ik de kriebels om op het podium te staan, wilde delen met jongeren. Musical was nog niet zo populair als nu en er waren dan ook amper musicalstages." Het pionierswerk van Daphne bleek te lonen, want één stageweek in 2009 groeide uit naar meerdere stages en vaste lessen verspreid over het hele jaar. Ondertussen werd ook de naam van de organisatie gewijzigd naar Artistik.

'We hadden bij de vorige naam (Musical Boost nvdr.) het gevoel dat de vlag de lading niet meer dekte. Niet alleen organiseerden we ondertussen dans- en theaterlessen, ook omschrijft Artistik exact wat we doen: we stimuleren de artistieke en persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Dat vind ik zelf het mooiste aan onze kampen: ontzettend veel jongeren zitten met heel wat onzekerheden die hen zijn aangepraat op school en andere hobby's. Maar door onze persoonlijke aanpak, kunnen ze zich bij ons ontwikkelen op hun eigen ritme en bloeien ze vaak helemaal open.'

Ondanks vriendschap centraal staat bij Artistik, groeide ook al heel wat talent door naar het professionele circuit. Miss België 2016 Lenty Frans zette haar eerste stapjes op het podium bijvoorbeeld bij Daphne. En ook andere deelnemers kwamen later terecht op podia verspreid over het hele land: Lotte De Clerck (Annie in de gelijknamige musical van Music Hall, daarna finaliste bij Junior Eurosong), Leeloo (finale De Voice Kids) en Tuur Verelst (14-18, Junior Eurosong, Muerto) zijn slechts enkele van de namen.

Deze zomer zal Daphne het met de baby iets rustiger aan moeten doen. 'Ik probeer nu zo goed mogelijk alles voor te bereiden, wat een hele hoop werk bespaart van zodra de baby er zal zijn. Maar het is waar: aangezien mijn vriend het zakelijk brein is achter onze stages en hij uiteraard ook zijn handen vol zal hebben, hebben we minder stages ingepland dan gewoonlijk. Toch konden we al die jongeren die uitkijken naar hun zomer bij Artistik niet in de steek laten en hebben we drie musicalstages in Brasschaat en één theaterstage in Antwerpen in de aanbieding."

Toch zal Daphne er deze zomer elke week bij zijn. "De kans dat ik zelf zal staan dansen en springen is klein, maar we hebben een goed team van onder andere twee grote madammen uit de musicalwereld: Helle Vanderheyden en Charlotte Campion die ook al jaren lesgeven bij ons."

"Trouwens onze slogan luidt: One Big Artistik Family. Onze baby is dus meer dan welkom om deze zomer mee te komen naar de kampen. Jong geleerd is oud gedaan!"

Info en inschrijvingen: www.artistik.nu

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over