'Absurde rollercoaster met een vette knipoog naar Monty Python'

Daphne Paelinck en haar vriend Randall Van Duytekom leerden elkaar zeven jaar geleden kennen bij theatergezelschap De Proefkonijnen. In al die tijd stonden ze nog nooit samen op de planken, maar daar komt nu verandering in met Lancelot en de Heilige Vrouw.

Samenwerken is het koppel niet vreemd aangezien Randall de voorstellingen voor De Proefkonijnen schrijft en Daphne vaak bij het gezelschap speelt. De twee speelden daarnaast zelfs al een stelletje in de Ketnetreeks De Regel van 3s. Maar hoe komt het dat het op theater nog nooit raak was?

Daphne: Het kwam er gewoon nooit van, de projecten dienden zich zo aan dat er nooit een rol voor ons beiden was weggelegd.

Randall: Ik vond dat daar na zeven jaar dringend verandering in moest komen en ben iets gaan verzinnen dat ons op het lijf geschreven is.

Lancelot en de Heilige Vrouw gaat over ridder Lancelot die in dit bizarre verhaal een labiele loser is die de grootste moeite heeft zijn lusten in bedwang te houden. Aangezien hij het hart wil veroveren van een beeldschone prinses, gebiedt zijn hoofse trots hem eerst het hoogste te volbrengen: het vinden van de heilige graal.

De rol van beeldschone prinses lijkt alvast op het lijf geschreven van Daphne, maar de makers geven alvast prijs dat de actrice meerdere mannen- én vrouwenrollen speelt in de voorstelling.

Randall: Daphne wordt vaak gecast als slechterik, maar wat velen niet weten is dat ze over een groot komisch talent beschikt. In deze productie speelt ze dan ook met veel bravoure verschillende typetjes.

De voorstelling, die geschikt is voor iedereen vanaf 12 jaar, steekt de draak met alles en iedereen. Als vrouwen zich gedragen als mannen, zijn mannen dan nog mannen en heeft het dan nog zin zich om hoffelijk te gedragen tegenover vrouwen?

Het absurde Holy Grail verhaal belooft een dolkomische rollercoaster te worden met een vette knipoog naar Monty Python. Maar waar Daphne naar eigen zeggen het meest naar uitkijkt, is dat Randall als Lancelot terug haar hart zal moeten veroveren en daarvoor het onderste uit de kast moet halen!

Vanaf 20 maart in De Proefkonijnen Pop-up Theater.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lancelot en de Heilige Vrouw
Datum: 
20, 21, 22, 27, 28, 29 maart & 3, 4, 5 april om 14u30 & 19u30
Locatie: 
De Proefkonijnen Pop-up Theater, Frankrijklei 35, Antwerpen

Reservatie:

Meer over