Op woensdag 13 maart gidst Volt de kijkers voorbij de laatste winterprik met de volgende onderwerpen: Waarom bevelen tandartsen de ene tandpasta aan en de andere niet? Krijgt de undercoverreporter een correcte prijs voor haar gouden juwelen? Wat steekt THUIS-acteur Mathias Vergels op van een cursus ‘omgaan met agressie’? En verbergt Color Mask van Schwartzkopf echt alle grijze haren?

Hoe moet je reageren als je geconfronteerd wordt met agressie op straat? Het is een vraag die iedereen zich wel eens stelt. Schrijnende gevallen van zinloos geweld zijn niet uit het nieuws weg te denken. Acteur Mathias Vergels, die de rol van Lowie vertolkt in THUIS, werd ooit zelf bedreigd met een mes en bestolen. Voor Volt leert hij omgaan met dat soort agressie op straat. Hij gebruikt daarvoor de basistechnieken van jiujitsu.

Kijkersvraag: aanbevolen tandpasta
“Aanbevolen door het Verbond der Vlaamse Tandartsen”. Het is een slogan die valt aan het einde van een aantal tandpastareclamefilmpjes. Maar in de supermarkt vind je tandpasta’s in alle soorten en kleuren; dure en goedkope. Kijkster Reitske Bosschem vraagt zich af of ze beter af is met een van die aanbevolen tandpasta’s. Of levert een eenvoudige, vaak goedkopere tandpasta hetzelfde resultaat op? Tatyana Beloy trekt op onderzoek uit.

Volt undercover: de prijs van goud
In tijden van crisis wordt goud gezien als een veilige belegging. De goudprijs staat momenteel bijzonder hoog en steeds meer mensen verkopen dan ook het weinige goud dat ze hebben. Maar krijg je bij juweliers en goudopkopers ook altijd een correcte prijs aangeboden? Volt doet undercover de test en komt tot verrassende vaststellingen.

Reclametest: color mask
Color Mask van Schwartzkopf is naar eigen zeggen de eerste haarkleuring in een pot: handig en makkelijk zelf aan te brengen. En er is meer. Color Mask garandeert ook honderd procent grijsdekking. Geen zichtbare grijze haren meer, en dat zonder kappersbezoek. Kobe Ilsen opent een tijdelijk Volt-kapsalon voor grijsaards op de Grote Markt van Turnhout, de scene voor een nieuwe Volt-reclametest.


Het is overal besparen geblazen, ook bij de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn. Zelf ziet De Lijn maar één echte optie: de tarieven verhogen, vooral dan die van de abonnementen. Maar wat dan met de abonnementen van 65-plussers? Zij rijden nu gratis met de bus, maar de vraag kan gesteld worden of aan dat principe vastgehouden moet worden. Moet De Lijn het vervoer voor 65-plussers gratis houden? Het is de Volt-discussie van de week.

Volt: op woensdag 13 maart om 20.35 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: