Het Deense rootsrock octet Thorbjørn Risager & The Black Tornado onthult vandaag de officiële video voor hun gloednieuwe single "Already Gone. Het nummer is uit op Provogue/Mascot Label Group; je kunt de video hier bekijken

Dit is de eerste nieuwe muziek van de band sinds de release van hun 2022 album, Navigation Blues, en het verschijnt op het moment dat de band door Europa trekt en hun euforische mix van Blues' n Roll naar de oren en ogen van menig liefhebber brengt.

De galopperende ritmes schrijden door moerassige bluesrock, ondersteund door verschroeiende solo's, gewikkeld rond een verloren liefdesverhaal. Over het nummer zegt Risager: "Already Gone is een klassiek Thorbjørn Risager & TBT bluesrocknummer met behoorlijk stevig gitaarwerk van Joachim Svensmark. Leuk weetje: Joachims twee solo's zijn eerste takes en er was geen reden om het nog een keer te proberen. De productie en het geluid van het nummer zijn kurkdroog uit de jaren 70 ZZ Top en een eerbetoon aan een van de bands waar we door de jaren heen misschien wel het meest naar hebben geluisterd. Het was heel logisch om het te combineren met een tekstvideo in stripvorm met achtervolgingen in auto's op zoek naar de meisjes die al weg zijn."

Op de "Danish Grammy's" van 2023, werdt Navigation Blues uitgeroepen tot Deense Blues Release van het Jaar en de band tot de Best Live Blues Band. Ze verschenen live op de Deense tv en werden genomineerd voor Best International Blues Artist op de 2022 UK Blues Awards en de B.B. King International Artist of the Year Award op de 2024 Canadian Maple Blues Awards, en ze stonden ook op verschillende albums van het jaar polls.

In de afgelopen 18 maanden heeft hun trouwe tourbus, "The Duke", heel wat kilometers afgelegd terwijl ze door het continent toerden en in 14 verschillende landen speelden, evenals in de VS en Canada, waar ze ook aan boord van een stoomboot in Ontario speelden. Ze stonden op verschillende festivals en uitverkochte headline shows en waren ook een van de opvallende artiesten op de Keeping the Blues Alive at Sea Mediterranean Cruise.

Het is twintig jaar geleden dat ze hun debuutalbum 'Live 2004' uitbrachten en sindsdien hebben ze talloze prijzen in de wacht gesleept en een spoor getrokken over de hele wereld, waarbij ze menigten in vervoering brachten met hun dynamische podiumpresentatie en een geluid dat soul Chicago blues, boogie en rock 'n' roll samensmelt met een stem waar Ray Charles, Van Morrison en Billy Gibbons elkaar ontmoeten in het midden. Ze openden voor Bonnie Raitt, de Tedeschi Trucks Band en Risager zelf, en deelden het podium met legendes als Buddy Guy en Robben Ford. Ze hebben zelfs een fan opgepikt in Elwood Blues zelf, Dan Aykroyd! Die hun "Hot rhythm and blues" bejubelde.

De band trekt verder door Europa en doet Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zweden, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland aan. Hou je dansschoenen maar klaar; je weet wat je te doen staat.

The Black Tornado Band

  • Thorbjørn Risager Vocal, Acoustic Guitar, Electric Guitar
  • Emil Balsgaard Piano, Organ, Wurlitzer, Clavinet, Farfisa
  • Joachim Svensmark Electric Guitar, Acoustic Guitar, Synthesizer, Piano, Viola, Drums, Percussion, Glockenspiel, Mandolin
  • Kasper Wagner Alto Sax, Tenor Sax, Baritone Sax, Flutes, Clarinet
  • Hans Nybo Tenor Sax, Bass Clarinet
  • Peter W Kehl Trumpet, Flugelhorn, Trombone, Perc
  • Søren Bøjgaard Bass, Moog Bass, Baritone Guitar, Synthesizer, Piano, Percussion
  • Martin Seidelin Drums, Percussion

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: