In Alleen Elvis blijft bestaan zet Thomas Vanderveken dit najaar samen met een boeien- de gast rechtstreeks het weekend in. De rode draad door het liveprogramma is een reeks beeldfragmenten waardoor we de gast beter leren kennen. Welke beeldfragmenten hebben hem ontroerd, geprikkeld en gevormd, of gewoon aan het lachen gebracht? Waar houdt hij of zij zich mee bezig als er niet moet gewerkt worden, als er geen dead- lines moeten gehaald worden, als er niet mee gekeken wordt door zijn ‘publiek’. Wat zijn de invloeden, wat ‘maakte’ hem tot wie hij vandaag is? Na Luk Alloo vorige week is de tweede gast van Thomas schrijver Stefan Brijs. Op vrijdag 20 september om 21.35 u. op Canvas.

In 1999 besluit een opvoeder uit Genk zijn job op te zeggen en alles in te zetten op zijn grote droom: schrijven. Zes jaar later breekt Stefan Brijs door bij het grote publiek. Van zijn roman De Engelenmaker zijn intussen al meer dan 165.000 exemplaren verkocht in Neder- land en België alleen. Tel daar nog eens vertalingen in 16 talen bij en het is duidelijk dat Brijs’ droom is uitgekomen.

Sindsdien woont en werkt de rasechte Genkenaar – zijn vader werkte z’n hele leven bij Ford - in alle rust, op een adres dat het gps-toestel niet herkent. Dat is ook zijn uitvalsbasis voor lezingen, schrijfcursussen en een goed gesprek.

Onlangs verscheen zijn nieuwste project Verhalen van het Pajottenland, een samenwerking met kunstenaar Koenraad Tinel. Alvast een aanknopingspunt voor dat ‘goede’ gesprek. Net als de fascinatie van de schrijver voor de dood, het gevangeniswezen, slapstick, slimme ezels en Grote Schrijvers met de initialen J.B. Dat en meer in de tweede aflevering van Al- leen Elvis blijft bestaan.

Alleen Elvis blijft bestaan – Stefan Brijs: vrijdag 20 september om 21.35 uur op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: