In Alleen Elvis blijft bestaan zet Thomas Van- derveken samen met een boeiende gast recht- streeks het weekend in. De rode draad door het liveprogramma is een reeks beeldfragmenten waardoor we de gast beter leren kennen. Wel- ke beelden hebben hem ontroerd, geprikkeld en gevormd, of gewoon aan het lachen ge- bracht? Wat zijn de invloeden, wat ‘maakte’ hem tot wie hij vandaag is? Op vrijdag 11 okto- ber nodigt Thomas een man uit voor wie de titel van het programma bijna letterlijk geldt: Marc Didden.

Marc Didden werd geboren in Hamont-city als de jongste van vier zonen, maar verkaste al gauw definitief naar Brussel, een stad die hem nooit meer zou loslaten. Hij volgde dramaturgie en regie aan het RITCS, studeerde er af met een proefschrift over Hugo Claus en zou er later zelf doceren.

Didden was een klein decennium lang rockjournalist bij Humo en mocht daarvoor onder meer bij Bob Marley, Brian Ferry en Mick Jagger aan tafel schuiven. In 1983 maakte hij zijn filmdebuut met ‘Brussels by Night’, wat hem een definitieve plek in het cineastendom op- leverde. C’était parti.

Journalist, regisseur, scenarist, columnist, muziekliefhebber, milde cultuurpaus & meer. Marc Didden neemt ons mee op een trip langs zijn intieme memory lane, met op het par- cours: Dylan en ijsberen, gourmands en Belgische topsport, en uiteraard: een heupwiegen- de Elvis. Finally.

Alleen Elvis blijft bestaan – Marc Didden: vrijdag 11 oktober, 21.35 uur op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: