Een klein jaar geleden begon Thomas Vanderveken aan een groot avontuur. Hij wou zijn muzikale droom waarmaken: het pianoconcerto in a mineur van Edvard Grieg leren spelen en het samen met het toporkest Brussels Philharmonic uitvoeren.

In de televisiereeks Thomas speelt het hard zien we hoe hij dat heeft aangepakt en of het hem lukt. De zesdelige reeks volgt Thomas tijdens zijn voorbereiding en brengt hem zo naar alle mogelijke uithoeken van de klassieke muziek, in binnen– en buitenland.

Hij krijgt daarbij de hulp van de Braziliaanse toppianiste Eliane Rodrigues (laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd) en van pianist en componist Jef Neve, maar ook van sporttrainer Paul Van den Bosch. Hij gaat te rade bij illustere pianisten als Boris Giltburg, Liebrecht Vanbeckevoort, Khatia Buniatishvili en Jos Van Immerseel, maar ook bij atleten Axelle Dauwens en Eline Berings, en acteur Bruno Vanden Broecke. Allemaal geven ze vanuit hun eigen expertise tips over de beste manier om zijn loodzware opdracht tot een goed einde te brengen.

Op 7 december is het D-Day: dan mag Thomas in De Bijloke in Gent het podium op, samen met enkele toppianisten en Brussels Philharmonic. Én met de winnaar van de wedstrijd Speel het hard, de wedstrijd voor amateurmuzikanten die net als Thomas een muziekstuk hebben ingestudeerd. Het concert wordt gestreamd, live uitgezonden op Klara en uitgesteld op Canvas.

Thomas speelt het hard: vanaf woensdag 8 november om 21.15 u. op Canvas en vrtnu.be. En nu al online.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: