Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of daar is hij al, de nieuwe single ‘They don’t know’ van de Belgische rockformatie Nailpin. Voor het eerst sinds het ontstaan van Nailpin komt er een cover – lees eigen interpretatie – op de markt, en hoe?! Voor ‘They don’t know’ ging Nailpin lenen bij zangeres/songwriter Kristy MacColl. Zes jaar geleden overleed de zangeres in mysterieuze omstandigheden tijdens haar vakantie in Mexico. In tegenstelling tot Nailpin frontman Sean Dhondt had Kirsty MacColl tijdens haar carrière af te rekenen met ‘plankenkoorts’. Het was uiteindelijk de genaturaliseerde Amerikaanse zangeres Tracey Ullman die van ‘They don’t know’ een wereldhit heeft gemaakt. In de jaren tachtig stond Ullman op # 2 in de Engelse hitlijsten én in de rest van de wereld.

Net als voor de clips van ‘Worn Out’ en ‘What are you waiting for’ heeft Nailpin bij de opnames van ‘They don’t know’ opnieuw kunnen beschikken over een ruim budget. Regisseur Peter Van Eyndt heeft dan ook weer meer dan z’n best gedaan met als resultaat de super videoclip. In tegenstelling tot Tracey Ullman is Beatle Paul McCartney niet komen langslopen in de video, Nailpin trok naar Las Vegas om daar z’n clip in te blikken. Het resultaat kan je nu al op Youtube bewonderen.

Vanaf deze week kan je stemmen voor Nailpin, zowel voor de ‘Afrekening’ van Studio Brussel als voor de ‘Zamu Awards’. Inderdaad, Nailpin heeft voor de clip van ‘Worn Out’ een nominatie op zak voor de Zamu Awards 2007. Op 13 februari 2007 worden de winnaars in de AB Brussel bekend gemaakt. Je kan voor de ‘beste song van 2006’ ook stemmen voor Nailpin. Het nummer ‘What are you waiting for’, de tweede track uit het bejubelde album ‘White lies & butterflies’ is in de keuzelijst opgenomen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: