Thee met honing of citroen?, de nieuwe productie van Loge 10 in een regie van Bruno van Heystraeten, ging afgelopen donderdagavond met succes in première in het Antwerpse Fakkelteater. Op de rode loper daagde alvast een stevige vertegenwoording acteurs uit Familie en Thuis op. Zij kwamen voor de gelegenheid hun collega's op de planken een hart onder de riem steken. 

Het stuk: Thee met honing of citroen?

We bevinden ons op de generale repititie voor een typisch Boulevard stuk. Het stuk draait om mevrouw Devignac (Ann Pira) en haar minnaar Henry Dujardin (Brecht Callewaert). Henry Dujardin wordt gespeeld door Julien, het zoontje van de producent en sponsor van het stuk. Het is duidelijk te merken hoe hij de rol gekregen heeft, maar toch blijft regisseur Clara (Andrea Croonenberghs) er kalm onder en blijft ze hem hopeloze tips geven. Clara heeft nogal een speciale stijl van haarzelf uit te drukken, ze spreekt altijd met contrasten en spreekt zichzelf constant tegen, "Begrijp je?". Terwijl de man van mevrouw Devignac, op reis is kan de minnaar rustig enkele dagen bij haar verblijven. Henry is niet enkel de minnaar van Madame maar ook een oplichter. Hij komt niet voor haar maar is eigenlijk op zoek naar de juwelen. De repetitie voor het stuk verloopt op zijn zacht uitgedrukt nogal moeizaam...

Mensen vergeten hun tekst, worden verstoord door de lichtman of de toneelmeester (Wim Stevens), worden geëlektrocuteerd, doen kleine ongelukjes, enz. Echt alles loopt precies mis. De acteurs blijken ook niet bepaald overeen te komen, Sophia en Richard (Erik Goris), die man en vrouw spelen, maken constant ruzie... Victor (Guillaume Devos), die de ober in het stuk vertolkt, smeekt constant om goedkeuring bij Clara, en kan soms lichtjes overdrijven in zijn expressie. Robert, de toneelmeester, komt te pas en te onpas het podium op, net zoals Brigitte (Hilde van Wesepoel) de kleedster. Zij verstaat de 'overduidelijke' instructies van Clara ook niet altijd als het om de kostuums gaat. Zo komt het hoofdpersonage op een bepaald moment op in een Ceaser outfit in plaats van een echt kostuum. En Julien, ja over zijn acteertalenten is niemand echt te spreken...

Na de pauze zien we de première van het stuk. Alles wat er nog niet was misgelopen tijdens de repetities, loopt nu wel mis. Nog voor het stuk goed en wel begonnen is moeten ze al stoppen. Achter de schermen is een klein ongelukje geweest en Dominique, die Victor speelde, kan niet meer meedoen. Hij wordt vervangen door een toch wel opmerkelijk persoon, wat tevens voor veel verwarring in de rest van het stuk zorgt.

Wil jij je buikspieren ook nog eens trainen? Heb je zin een een avondje vol lachplezier? Dan moet je zeker naar Thee met honing of met citroen gaan zien. Ook al kwam het stuk een beetje traag op gang, eer de bal aan het rollen was, kon je niet meer stoppen met lachen! Een echte aanrader! Het stuk zal nog te zien zijn tot en met 30 maart in het Fakkelteater. Allen daarheen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Thee met honing of met citroen?
Datum: 
tot en met 30 maart 2014
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over