Op vrijdag 5 mei verschijnt ‘REBELATION’, het debuutalbum van aanstormend hiphop-talent TheColorGrey op Warner Music Benelux. Eén week later, op vrijdag 12 mei, wordt het album live voorgesteld in TRIX Antwerpen.

TheColorGrey is het alias van de 22-jarige Antwerpenaar Will Michiels (°1994) die zich sinds 2014 als MC, producer en songwriter op de kaart zet in de Belgische Urban-scene. Na succesvolle samenwerkingen met o.a. Woodie Smalls (‘Night Slugs ft. Grey’ ), een in hiphop-middens onder lof bedolven EP (‘Do The Right Thing’) en drie via Warner Music uitgebrachte singles (‘Silence Speaks’, ‘Thin Lines’ & Someday (ft. Oddisee), is ‘REBELATION’ de volgende stap in de razendsnel ontwikkelende carrière van de Antwerpse MC, zanger, songwriter en producer.

De albumcredits van ‘REBELATION’ lezen als een who’s who uit de opkomende Belgische hip hop scène. Featurings met Darrel Cole (op ‘Fixed’) en WAYI (op ‘Clear Blue Skies’) en meest opvallend: de samenwerking met de Amerikaanse rapper ODDISEE, wiens album ‘People Hear What They See’ door iTunes UK verkozen werd tot het beste hip-hop/rap album van 2012. Op de track ‘Someday’ bundelen TheColorGrey en Oddisee hun krachten, iets wat ze ook al deden op het podium van de VK (2015) en de AB (2017), waar TheColorGrey het voorprogramma van de succesvolle MC en producer verzorgde.
TheColorGrey‘s Engelstalige rap valt op door de strakke flow in combinatie met smooth, laidback vibes, zelfgemaakte beats en doordachte lyrics in een eigen productie. TheColorGrey rapt niet alleen met een flow waar de soul van afdruipt, maar zijn voortreffelijke en warme stem zuigt ook de aandacht naar zich toe.

Het artwork van het album is van de hand van de getalenteerde Antwerpse fotograaf Jef Claes. Hij verwerkte de thematiek van de lyrics die doorheen het album lopen in een visueel geheel . Onder andere TheColorGrey’s band met Congo, zijn droom als artiest, kijk op de muziekwereld, persoonlijke ervaringen,.. komen aan bod.

TheColorGrey: "‘REBELATION. Of hoe ik niet gelaten de realiteit wil ondergaan of mezelf neerleggen bij "the state of things". Dat betekent ook afwijken van de reeds begane paden en ingaan tegen dominante verwachtingspatronen. Ik zeg meermaals in het album dat ik geen "fuck" geef om hypes en ik zal daar nooit aan toegeven. Omdat ik liever goede en geloofwaardige muziek wil maken die een waarde heeft op langere termijn."

Hoewel het volledige album pas op 5 mei verschijnt, kunnen fans in de drie weken voor release elke vrijdag al een nieuwe track meepikken via streamingplatformen of iTunes. Vandaag verschijnt in avant première de albumtrack ‘Walk That Road’, op vrijdag 21 april volgt de song ‘On Lock’ en op vrijdag 28 april' Fixed (ft. Darrell Cole)'. Op vrijdag 5 mei tenslotte, verschijnen de resterende tracks online of op CD.

REBELATION verschijnt op CD en op alle digitale platformen.

TRACKLISTING

  1. Don’t Wonder
  2. Walk That Road
  3. Clear Blue Skies (ft. WAYI)
  4. Thin Lines
  5. Comme il faut / Two Sides To A Coin
  6. On Lock
  7. Fixed (ft. Darrell Cole)
  8. Wide Awake In 2K
  9. Rounds
  10. On & On
  11. Need To know
  12. Someday (ft. Oddisee)
  13. Silence Speaks
  • "Wonderlijke alleskunner. Koploper van een peloton razend interessante hiphopvernieuwers" - De Morgen
  • "Een prachtige, hortende beat, melancholisch-jazzy texturen, een soulvolle vibe en een rapflow die schippert tussen die van Drake en Chance The Rapper." - BRUZZ
  • "Deze jonge Antwerpenaar gaat het maken in 2017" - GVA
  • "Internationaal klinkende hiphop met een strakke flow, jazzy sound en heel veel soul. Volgens insiders wordt 2017 het grote doorbraakjaar voor Grey." - Nieuwsblad
  • "TheColorGrey is duidelijk een nieuwe zegen voor het Belgische Hiphopwereldje." - Dansende Beren (blog)
  • "Local mover and shaker, setting the tone for the neighbourhood of tomorrow." - The Word Magazine.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over