Peter Minnebo
cast Coup de Foudre & Viki Geunes

In 2005 organiseerde theaterman Ronald Van Rillaer een benefietactie ten voordele van "Kom Op Tegen Kanker". Met overtuigend engagement van sterrenkoks Viki Geunes en Roger Van Damme werd in de Horta te Antwerpen een exquisdiner georganiseerd. Acht jaar later wil Ronald een nieuwe uitdaging aangaan om deze nobele onderneming te steunen. Culinair is niet meer de focus, overal lopen immers kookprogramma’s en rubrieken, dus viel de keuze nu op een theaterproductie, nu in het kader van een doe-ervaring.

Het eindproduct “Coup de Foudre “, niet zomaar een dagdagelijkse voorstelling, maar een geanimeerd theaterstuk. Vier topacteurs in vier verschillende kamers brengen een periode uit 1925 terug tot leven, telkens gezien vanuit hun eigen standpunt en functie. Een periode die zeer ‘in’ is, zie maar naar het  succes van Downton Abbey,het meesterlijke Britse kostuumdrama dat nu aan zijn derde jaargang toe is. De jaren 20 zijn  vrij spectaculaire tijden, geprangd tussen de twee wereldoorlogen, een economisch positieve tijd met een gigantische evolutie.

De baron, barones, meid en butler spelen elk hun rol in aparte kamers en komen niet in dialoog, maar vertellen elk totaal verschillende verhalen over romantiek. Er is ruimte voor improvisatie en ongewild komt men op het pad van de educatieve geschiedenis.

De eerste 12 voorstellingen spelen in een authentiek herenhuis op de Jan Van Rijswijcklaan te Antwerpen en men laat maximum 100 (4x25) personen toe. Je kiest zelf in welke kamer je begint. Als de mensen het huis verlaten moeten ze doordrongen zijn van de verhalen en zich gaan afvragen:”wat heb ik nu allemaal meegemaakt?”

Er zijn ook plannen om nadien op locatie te gaan. Een unieke locatie met de koningsgeschiedenis in Oostende is bijna geconfirmeerd. De teksten zullen soms aangepast worden aan de hand van de specificiteit van de locatie en de geschiedenis die er zich afspeelde. Het theaterstuk kan evenwel ook in culturele centra en kastelen gespeeld worden, telkens wordt een bedrag voorzien voor Kom op tegen Kanker.

De cast bestaat  uit auteur/acteur Roland  Van Rillaer ,Gerdy Swennen,Karin Jacobs en Frank De Kaey. Iedereen die eens iets anders wil ervaren dan een klassieke theaterstoel, helemaal weg is van indrukken, en zonder meer dit goede doel wil steunen, moet een kijkje gaan nemen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Coup de foudre
Datum: 
Vanaf 23 janauri 2014
Locatie: 
Horta, Antwerpen

Reservatie:

Meer over