Komend seizoen speelt het theatergezelschap Mémoire Perdue van Nick Delafontaine en Aron Wade in het Fakkeltheater. Begin september staan ze in de Kleine Fakkel met JUFFROUW JULIE (of de dood van een Maltezer) in regie van Hans Ligtvoet, vanaf 21 mei 2020 staat DE VOORNAAM op het programma in de Zwarte Zaal. Mémoire Perdue kijkt er alvast naar uit om vanaf september deel uit te maken van het aanbod in het Fakkeltheater. "We zijn ervan overtuigd dat Het Fakkeltheater voor ons als groeiend theatergezelschap een ideale partner is. Mede door de diversiteit aan zalen krijgen we de mogelijkheid om verder te ontwikkelen en een mooie lijn uit te tekenen voor onze toekomstige producties. Het Fakkeltheater ontvangt talrijke producenten en theatermakers en begeleidt hen hierin op uitstekende wijze. Met Mémoire Perdue hopen we het publiek in het Fakkeltheater aangenaam te verrassen met ons aanbod."

Juffrouw Julie (of de dood van een Maltezer)

De landelijke verkiezingsdag loopt ten einde. De uitslagen zijn bekend. Het is overduidelijk dat één partij met een ruime meerderheid gewonnen heeft. Terwijl de leider van die partij in een tv-studio deelneemt aan het einddebat, verzamelen zijn partijleden in een feestzaal om de overwinning te vieren.

In een ruimte afzijdig van het feestgedruis wachten Jean, een assistent en Kristin, een campagne-medewerkster, op hun baas die na het einddebat naar de feestzaal zal komen. Onverwacht aanwezig op het feest is Julie, de dochter van de partijleider, die volgens Jean: "teveel drinkt; te luid praat en te wild danst". Op zoek naar haar vader belandt Julie bij Jean en Kristin. Ze ligt duidelijk overhoop met zichzelf en begint te flirten met Jean. Wanneer Kristin wordt weggeroepen, komt van 't een 't ander en gebeuren er dingen die niet meer terug te draaien zijn met oncontroleerbare gevolgen.
Een precaire situatie, gezien de massaal aanwezige pers.

  • Regie: Hans Ligtvoet
  • Met: Emelien Raats, Anouk Lambrechts, Nick Delafontaine

De Voornaam (Le Prénom) vanaf 21 mei in de Zwarte Zaal

Vincent wordt voor de eerste keer vader. Hij wordt uitgenodigd voor een etentje met zijn zus Elizabeth en schoonbroer Pierre. Daar aanwezig is ook Claude, een oude jeugdvriend die zij lange tijd niet gezien hebben. In afwachting van Vincents vrouw Anna praten ze over het aankomende vaderschap. Maar wanneer ze Vincent vragen of hij al een voornaam heeft voor het ongeboren kind, zorgt zijn antwoord voor de nodige opschudding binnen de familie...

  • Regie: Nick Delafontaine
  • Spel: Hans Ligtvoet, Wim Danckaert, Katrien De Becker, Heidi De Grauwe, Johan De Paepe

Memoire Perdue koestert duidelijke ambities in de theaterwereld

Er is een bijzondere voorliefde voor repertoirestukken waarvan ze merken dat het publiek hier zeker interesse in heeft, maar het genre niet zo vaak meer gespeeld wordt in onze contreien. De mens is zijn verhaal. Steeds op zoek naar houvast en koestering, begrip en troost. Theater is de plek waar hij met zichzelf, auteurs en spelers in gesprek kan gaan. Confrontatie en loutering, reflectie en beleving. Mémoire Perdue wil zo’n plaats zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: