Naar aanleiding van de nog steeds geldende Coronamaatregelen, nam de directie van Theater Elckerlyc te Antwerpen de moeilijke, maar gefundeerde beslissing om de deuren dicht te houden tot en met december 2020 voor de grote show- en komedieproducties. Dit wil zeggen dat er dit jaar, voor het eerst in zes jaren, geen feestelijke WINTERREVUE komt en dat ook DE KOMEDIE COMPAGNIE geen nieuwe komedie zal brengen. Alle tickethouders die reeds in het bezit zijn van kaartjes voor voorstellingen in Theater Elckerlyc in 2020 zullen gecontacteerd worden. Tickethouders kunnen informatie verkrijgen via www.elckerlyc.be/coronavirus

Op 20 augustus 2020 besliste de Nationale Veiligheidsraad dat de capaciteit van indoor evenementen terug kon opgetrokken worden naar 200 personen. Helaas is het onmogelijk om kwalitatieve producties op een rendabele manier op te voeren in onze grote theaterzaal van 813 stoelen.

De directie van Theater Elckerlyc, tevens producenten van productiehuis THEATERTAINMENT, leggen uit:

NICO WARRINNIER (zakelijk directeur): “Het maken van professionele producties vraagt tijd, vraagt vertrouwen van je publiek en vraagt garanties. Het laatste ontbreekt op dit moment, en dat is helaas geen gunstig klimaat om een nieuw seizoen op te starten zoals we dat gewend zijn. Hoezeer we ook gemotiveerd zijn om er terug aan te beginnen, de voorwaarden zijn er helaas niet en we hebben te weinig zicht op een concrete datum wanneer ze er wel zouden zijn. Het is daarom dat we deze moeilijke knoop hebben doorgehakt, zodat we alles op alles kunnen zetten om ons theater en de sector terug te laten floreren wanneer we vrij zijn van deze obstakels. Dat is de enige juiste keuze om als groot huis hier ook zonder nog grotere financiële kleerscheuren uit te komen.”

DIRK VAN VOOREN (artistiek directeur): “Theater Elckerlyc en Theatertainment zijn twee bedrijven die vertrekken vanuit een passie, vanuit een ziel. Onze betrachting bij elke productie is het creëren van een unieke beleving voor ons publiek, is het bieden van ontspanning en samenhorigheid onder de mensen en artiesten. De WINTERREVUE is daar het perfecte voorbeeld van, we entertainen een brede groep mensen uit verschillende generatiegroepen. Hoewel we ons publiek en het podium enorm missen, zullen we nog even geduld moeten oefenen en zullen we ons vooral moeten klaarstomen voor een spectaculaire terugkeer van zodra het weer kan. De vonken zullen er afvliegen en de pluimen evenzeer!”

Praktische informatie Theater Elckerlyc

De fysieke ticketbalies voor Theater Elckerlyc bij de MediaMarkt Antwerpen (De Keyserlei 58-60, 2018 Antwerpen) en Last Minute Ticket Shop (Grote Markt 13, 2000 Antwerpen) zijn gesloten tot nader order.

Theater Elckerlyc is enkel nog maar telefonisch bereikbaar op maandag en donderdag van 10u tot 14u. www.elckerlyc.be – 070/691.002 – (max 0.30 euro/minuut)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: