Alive and kicking, dat zijn The Waterboys. In november 2019 komen ze met een nieuwe plaat op zak voor drie clubshows naar Nederland. Op 14 november staat de formatie rondom frontman Mike Scott in PAARD Den Haag, op 17 november in Doornroosje Nijmegen en op 18 november in 013 Tilburg. De kaartverkoop start op vrijdag 12 juli om 10.00 uur.

Vorig jaar was de Brits-Ierse groep tweemaal te zien in Nederland en eerder dit jaar kondigden ze al een festivalshow aan op 24 augustus 2019 in het Amsterdamse Bos tijdens Once In A Blue Moon festival.

Frontman Mike Scott wordt gezien als een van de beste Britse songwriters van de afgelopen 40 jaar: Bekende artiesten als Ellie Goulding, Rod Stewart en Prince coverden nummers van de inmiddels 60-jarige legende.

The Waterboys maakten in de jaren tachtig al furore met wereldhit 'The Whole Of The Moon’, afkomstig van het succesalbum 'This Is The Sea’. De mix van country, gospel en Ierse folk maakte de muziek van de mannen baanbrekend en onderscheidend. Scott ging vervolgens begin jaren negentig solo, maar na de millenniumwisseling ging hij weer spelen onder de naam The Waterboys.

Afgelopen mei kwam het nieuwste uptempo album 'Where The Action Is’ uit, waarop gitaren en Hammond-orgels niet te missen zijn. The Waterboys stonden altijd al bekend om hun veelzijdigheid, maar op dit album wagen ze zich zelfs aan rap. Kortom: een gevarieerd en avontuurlijk spektakel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Waterboys
Datum: 
14 november 2019
Locatie: 
Paard, Den Haag

Reservatie:

Meer over