De Britse folkrock band The Waterboys komt opnieuw naar België. Het zestal onder leiding van frontman Mike Scott staat op 16 december met een exclusieve show in De Roma.

Toen The Waterboys twee jaar geleden voor het eerst in De Roma stonden, viel meteen op wat een mooie match de band met de zaal vormde. De tijdloze kwaliteitsrock van Mike Scott en zijn kompanen in de (toen pas gerestaureerde) Roma: het plaatje klopte helemaal.

The Waterboys zijn zo’n band die los van alle trends en schommelingen in het muzieklandschap koppig hun ding blijven doen. De lijn werd altijd bewaakt door opperhoofd Mike Scott, die zijn project solo of met band succesvol van uitgebeende postpunk via Keltische folk en folkrock naar sonische gitaarrock loodste.

Ondertussen is de relevantie en populariteit van The Waterboys gestegen tot ongekende hoogten. Hun songs werden gecoverd door artiesten als Ellie Goulding, Prince en The War On Drugs en hits als 'The Whole Of The Moon' en 'How Long Will I Love You' maken integraal deel uit van het collectieve geheugen.

Op 16 december komen The Waterboys hun nieuwe studioalbum voorstellen die later dit jaar verwacht wordt. De band die als geen ander een muzikale brug heeft geslagen tussen stoere Brits-Ierse rock en funky soul uit het Zuiden van de Verenigde Staten, staat garant voor een fijne trip down memory lane.

De ticketverkoop vanaf vrijdag 14 april om 9u30 via deroma.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Waterboys
Datum: 
16 december 2017
Locatie: 
De Roma, Antwerpen

Reservatie:

Meer over