Wie jarig is trakteert! De verjaardag van onze favoriete eend stroomt door in alle afdelingen van The Walt Disney Company en daarom vroegen we de Nederlandse 24Kitchen chef (en Donald Duck fan), Jet van Nieuwkerk om het favoriete feestgerecht van Donald te bereiden en de instructies te delen met alle fans in Nederland. Bekijk hier het filmpje en geniet ook van Donalds favoriete pannenkoeken recept ter ere van zijn 90-jarige jubileum!

klik hier voor Donald's favorieten pannenkoeken recept!

Deze feestelijke mijlpaal is slechts het begin van een jaar vol Disney-magie. Na het grote succes van de oktober familiemaand - de samenwerking tussen het Rijksmuseum en Disney, kunnen bezoekers van het museum dit najaar wederom een magisch vervolg verwachten. Waar vorig jaar de nadruk lag op het 100-jarige bestaan van de Walt Disney Company en zijn iconische karakter Mickey Mouse, staat de volgende editie geheel in het teken van Donald Duck. Families en liefhebbers kunnen hun hart ophalen want deze tweede editie zit vol verrassingen zoals men die van Disney in het Rijksmuseum mag verwachten.

Disney laat je niet wachten tot het najaar. Deze zomer werken Batavia Stad Fashion Outlet en Disney samen aan een prachtig project. Voor het allereerst ooit betovert Disney de straten en de winkels van Batavia Stad Fashion Outlet in Nederland en geven deze een magische make-over die in het teken zal staan van Disney iconen als Mickey Mouse, Donald Duck en hun vrienden. Meer informatie over de samenwerking maken beide bedrijven binnenkort bekend.

Dit hele feestelijke jaar werkt The Walt Disney Company daarnaast samen met toonaangevende merken om tientallen stijlvolle nieuwe producten en collecties te lanceren in het kader van 90 jaar Donald Duck. Van wereldwijde merken zoals Adidas, ASOS, Funko, Pandora en uiteraard ook de Disney Store, kunnen fans iconische verzamelobjecten, speelgoed, sieraden en stijlvolle kleding met Donald Duck shoppen om zijn jubileumjaar te vieren. Door samenwerkingen met steeds weer nieuwe merken zoals Karl Lagerfeld en Gucci, is het geliefde personage een cultureel icoon met blijvende relevantie in heel Europa en dus ook in Nederland en België. Nieuwe Donald Duck-geïnspireerde producten van bekende merken blijven dan ook de hele zomer lang verschijnen.

Tot slot ontbreekt het Donald Duck Weekblad zeker niet in de vieringen rondom 90-jaar Donald Duck. Sinds 2021 wordt er in heel Europa elke seconde een Donald Duck magazine verkocht. Ter gelegenheid van zijn verjaardag organiseert het weekblad een unieke wedstrijd. Iedereen, jong en oud, mag de tekenspullen erbij pakken en een nieuwe buur voor onze Donald bedenken. Uit alle inzendingen maakt een deskundige jury een selectie en de leukste ideeën worden uitgewerkt door de echte Donald Duck tekenaars. Vanaf 10 juli kan er gestemd worden op de top vijf. Het winnende karakter krijgt een prominente plek op de de cover van Donald Duck Weekblad en zal regelmatig verschijnen in de nieuwe avonturen van Donald Duck. Kijk voor meer informatie rondom deze fantastische wedstrijd op DonalDuck.nl/nieuwebuur.Daarnaast wordt Donalds verjaardag gevierd met een dubbeldik jubileumnummer met een unieke Escape Room strip, waarin lezers zelf invloed hebben op het verhaalverloop. Deze editie ligt vanaf 6 juni in de winkels en op de deurmat bij de abonnees.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: