Tijdens de eerste Battles ging het meteen hard: vier kandidaten haalden al meteen de liveshows niet, twee kandidaten werden opgepikt dankzij de Steals. Er stemden 1,08 miljoen kijkers (live+4) af op de aflevering van de eerste Battles, wat een marktaandeel van 46,7% (VVA 18-54) betekent. In de tweede Battles op vrijdag 28 maart 2014 staan er weer heel wat zangduels centraal. De coaches zullen opnieuw, samen met hun hulpcoach, slechts 1 van hun 2 teamleden uit de Battle meenemen naar de liveshows. De andere coaches kunnen ook deze keer talenten ‘stelen’ van een andere coach.

Als eerste stuurt Bent de 29-jarige Lindsey uit Jabbeke de zangarena in met de 18-jarige Chloe uit Dion-Valmont. Hij laat hen ‘Feel Good Time’ van Pink zingen en Bent wil vooral dat de twee dames agressie en woede uitstralen. Daar heeft de goedlachse Lindsey het wel moeilijk mee: “Ik vind het eigenlijk wel moeilijk om serieus te blijven, ik wist niet van mezelf dat ik blijkbaar zo’n lachtaart was op het podium”, zegt ze. Chloe vindt Lindsey alvast een geduchte tegenstander: “Ik was echt heel verrast van Lindsey’s auditie en de kracht van haar stem. Maar ik ga wel alles geven om op het podium te kunnen staan van de liveshows”. Wie het best haar mannetje staat, wint deze Battle voor Bent.

De 21-jarige Gwenn uit Hoogstraten en de 19-jarige Steven uit Nossegem kwamen tijdens hun auditie vrij verlegen over en net daarom heeft Axelle ze samen gezet. Ze wil graag eens iets heel sexy van hen horen: ‘Kiss’ van Prince, maar dan wel in een heel eigen versie. Steven gaat er onmiddellijk voor: “De Battle zou wel eens 1 van de belangrijkste momenten uit mijn leven kunnen zijn. May the best win, maar ik ga mij wel volledig smijten”. Gwenn ziet het ook zitten, al onderschat ze de concurrentie niet: “Toen we samen zongen had ik er meteen een goed gevoel bij. Maar ik weet dat hij ook last heeft van zenuwen en dat die soms de bovenhand kunnen halen, maar als hij ze onder controle heeft, dan zingt hij echt heel erg goed”. Diegene van wie Axelle het meest reactie krijgt in haar onderbuik is diegene die zal doorgaan.

Koen zocht een Battle met een party-song en vond die bij de 30-jarige Omphile uit Lier en de 21-jarige Agnes uit Oostrozebeke. Beide dames zijn heel erg blij dat ze samen het uptempo-nummer ‘Finally’ van CeCe Peniston moeten brengen. “Er is een klik tussen Omphile en mij, wij voelen elkaar al van in het begin goed aan. Ik zing normaal wel meer ingetogen nummers, dus dit lied is wel een uitdaging”, vertelt Agnes. Tijdens de workshop heeft Omphile de strenge hand van Koen nodig om geconcentreerd te blijven en daar heeft ze enorm veel aan: “Koen heeft zo’n duidelijke manier om alles uit te leggen. Hij is echt een held!” Het wordt afwachten wie deze Battle zal winnen.

Regi's team kent opmerkelijk veel vrouwen, al kwam daar vorige week wel verandering in toen hij een Steal deed van Cas uit het team van Axelle. Vandaag besluit hij zijn andere 2 mannelijke teamleden, de 40-jarige Johan uit Hamme en de 18-jarige Steven uit Berchem, tegen elkaar uit te spelen met het nummer ‘Papillon’ van Editors. Zelf hadden ze niet verwacht om tegen elkaar uit te komen. “Steven zou mijn zoon kunnen zijn bij manier van spreken (lacht), maar ik vind het nummer echt een uitdaging en ik ga er volledig voor en ik wil de mensen verrassen”. Steven onderschat alvast zijn tegenstander niet: “Johan heeft echt een soort attitude in zijn stem en dat kan volgens mij wel zijn voordeel zijn. Maar ik ga er uiteraard voor”. Wie blijft als enige de man in het team van Regi?

De 18-jarige Seppe uit Deurne en de 22-jarige Jolan uit Wortel zijn het volgende Battle-duo dat coach Koen heeft gekozen. Hij laat hen ‘A Thousand Years’ in de versie van Boyce Avenue brengen. De twee voelen alvast dat ze aan elkaar gewaagd zullen zijn: “De sterke kanten van Seppe zijn stem zijn dat hij heel erg breekbaar en ook heel gevoelig kan zingen”, vertelt Jolan. Seppe ziet de Battle ook als een echte uitdaging: “Jolan heeft een heel speciale stem, dus hij springt er echt wel uit.” Wie Koen het meest bij de keel grijpt, die wint de Battle.

Als laatste zet coach Regi de 19-jarige Melanie uit Tienen en de 18-jarige Cyra uit Zellik samen. Hij wil dat ze vooral energie en power uitstralen met het nummer ‘I Love It’ van Icona Pop. Melanie wil er alvast helemaal voor gaan: “We zijn nu eenmaal concurrenten van elkaar, het is zij of ik.” Cyra geeft haar alvast niet meteen gewonnen: “Ik vind Melanie echt een goede zangeres, want ze heeft zo’n hese stem. Maar ik stel me eigenlijk voor dat mijn leven hier van afhangt en dus ga ik er helemaal voor”. Wie zal het meeste power uitstralen op het podium en alsnog een plaatsje veroveren voor de felbegeerde liveshows?

Na deze tweede Battles zullen de coaches opnieuw hartverscheurende keuzes gemaakt hebben en misschien ook al iemand nieuw verwelkomd hebben in hun team. Wie er spijtig genoeg afvalt en wie er doorstoot naar de liveshows, ontdek je nu vrijdag 28 maart 2014 om 20.35 bij VTM. Vanaf vrijdag 18 april 2014 starten de liveshows in ’t Kuipke in Gent. Tickets voor deze wervelende liveshows zijn te bestellen via vtmtickets.be

The Voice van Vlaanderen elke vrijdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: