Echt en puur zangtalent. Daar draait het ook in het tweede seizoen van The Voice van Vlaanderen om. Vanaf vrijdag 18 januari 2013 maken de vier coaches zich opnieuw op voor een spannende zoektocht naar hét zangtalent in Vlaanderen. Alex Callier, Natalia, Jasper Steverlinck en Koen Wauters nemen opnieuw de taak van coach op zich. En beginnen doen ze met de Blind Auditions, waarin ze enkel kunnen vertrouwen op hun muzikaal gehoor. De vier coaches zitten immers opnieuw met hun rug naar de artiesten gedraaid en zullen na de Blind Auditions 12 talenten geselecteerd hebben voor hun team.

Op de eerste dag van de Blind Auditions stroomt heel wat nieuw zangtalent binnen met dezelfde passie: zingen.De 22-jarige Lucas uit Nieuwrode bijt de spits af. Lucas start alvast zelfverzekerd aan The Voice: “Ik denk dat ik The Voice van Vlaanderen kan zijn, omdat ik echt wel ambitie heb om met zang iets te gaan doen. En volgens mij is The Voice daar de ultieme springplank voor”. Lucas gaat ervoor met ‘Grenade’ van Bruno Mars. Natalia vindt het alvast leuk dat hij er een heel eigen versie van gemaakt heeft. Maar is dit voldoende om door te gaan naar de Battles?

De 26-jarige Arnd uit Houthalen-Helchteren is een grote fan van Johnny Cash en brengt met zijn tribute band vooral zijn nummers. Een tijdje geleden verraste Sean Dhondt hem in een café waar hij als bierhandelaar moest leveren met een uitnodiging voor de Blind Auditions. “Ik was heel verrast, ook vooral omdat er zoveel volk zat dat ik kende en die hadden allemaal kunnen zwijgen tegen mij. Maar ik was natuurlijk blij dat ik zo’n envelop kreeg”. Arnd brengt vandaag geen nummer van Johnny Cash, maar kiest voor ‘Rolling in the Deep’ van Adele, in een versie zoals Cash het zou brengen. Zijn diepe stem maakt alvast indruk op de coaches, maar zal er ook één omdraaien?

De uit Ethiopië afkomstige Timna is een 27-jarige vrolijke spring-in-het-veld en woont momenteel in Oostende. Muziek is haar grote passie, je kan haar regelmatig jammend terugvinden in Brussel. Haar mama schrikt er dan ook niet van dat ze meedoet aan The Voice: “We vinden het zeker spannend dat Timna meedoet aan The Voice, maar onbekend is het niet, aangezien ze de hele tijd thuis zingt, al van kleinsaf aan.” Timna hoopt de jury in te pakken met ‘No Woman, No Cry’ van Bob Marley. Of dat lukt is nog maar de vraag.

De 39-jarige Bart uit Eeklo is als volgende aan de beurt en is helemaal nieuw in de muziekwereld: “Ik heb nog nooit voor publiek gezongen, het is mijn doop vandaag.” Hij werd tijdens de lunchpauze op zijn werk – Arcelor Mittal – verrast door Sean met zijn uitnodiging voor de Blind Auditions. Zijn zonen geloven alvast in hun papa: “De vier coaches gaan meteen draaien, want mijn papa heeft een heel zuivere stem.” Bart hoopt indruk te maken op de coaches met ‘Tell Me It’s Not Over’ van Starsailor. Zal zijn vuurdoop de start betekenen van een The Voice-avontuur?

Tot slot wordt de 17-jarige Sarah verrast met een uitnodiging voor de Blind Auditions tijdens het shoppen op de Antwerpse Meir. Sarah heeft haar alvast goed proberen voor te bereiden op haar auditie: “Met een lamp en een kam heb ik een geïmproviseerd microfoonstatief gemaakt. Daarmee heb ik geprobeerd zo veel mogelijk te oefenen”. Presentatrice An Lemmens helpt haar voor haar auditie nog even met haar outfit, maar daarna is het aan Sarah om de coaches te overtuigen van haar zangtalent. Zullen ze verbluft staan van Sarah’s versie van ‘A Team’ van Ed Sheeran en vooral: zal er één van de coaches op de knop drukken?

Deze talenten zien we alvast aan het werk in de eerste aflevering van de Blind Auditions:
Lucas: ‘Grenade’ van Bruno Mars
Domien: ‘Don’t Look Back In Anger’ van Oasis
Arnd: ‘Rolling In The Deep’ van Adele
Elke: ‘Skinny Love’ van Birdy
Jeroen: ‘Best Of You’ van Foo Fighters
Timna: ‘No Woman, No Cry’ van Bob Marley
Bart: 'Tell Me It’s Not Over’ van Starsailor
Maria Therese Morales: ‘If I Ain’t Got You’ van Alicia Keys
Julie: ‘Single Ladies’ van Beyonce
Jasper: ‘Boyfriend’ van Justin Bieber
Robby: ‘Bad Moon Rising’ van John Fogerty
Sarah: ‘A Team’ van Ed Sheeran

World zelf coach in The Voice Van Vlaanderen dankzij de thuiscoach app
The Voice van Vlaanderen-kijker wordt zelf coach dankzij deze nieuwe app. Naast de online-beleving van The Voice van Vlaanderen komt er een extra interactief element in de grootste talentenshow van Vlaanderen: de kijkers kunnen voortaan zelf meedoen via de ThuisCoach-app waardoor je vanuit de woonkamer kan laten zien of je al dan niet een goede coach bent.

En dat ziet Vlaanderen duidelijk zitten: bijna 10.000 Vlamingen hebben de app reeds gedownload, en dat zelfs nog voor de start van The Voice van Vlaanderen op TV.

Met de app voorspellen de spelers voorafgaand aan elke uitzending van de Blind Auditions welke talenten doorgaan naar de Battle. Elke week krijgen ze vóór de uitzending al een aantal fragmenten te horen van de talenten. Na beluistering moet de speler per fragment beslissen om de ‘I WANT YOU’ knop te gebruiken en hiermee voorspellen of het betreffende talent doorgaat. Net zoals de coaches in ‘The Voice van Vlaanderen’ krijgen de spelers de talenten natuurlijk niet te zien, en kan de keuze achteraf niet veranderd worden. Hoe beter de voorspelling, hoe meer punten er dus gescoord worden.

Ook tijdens de uitzendingen kan er live meegespeeld worden. Elke week moeten spelers van de Thuiscoach-app raden in welk team het talent terecht komt: kiest het talent voor Alex Callier, Natalia, Jasper Steverlinck of Koen Wauters als coach? Bij elke goede keuze krijgt de speler extra punten. Ook bij de Battles en de Live Shows kan er voor- en tijdens de uitzending meegespeeld worden.

Maak dus vanaf 18 januari 2013 elke vrijdagavond maar vrij vanaf 20.30,
want dan start het tweede seizoen van The Voice van Vlaanderen! Voor wie nu al niet meer kan wachten tot vrijdag is er goed nieuws: op thevoicevanvlaanderen.be kan je al één auditie uit het programma bekijken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: