Op vrijdag 14 maart 2014 zijn we aan de laatste Blind Auditions toe in The Voice van Vlaanderen. Er zijn nog maar zes plaatsen vrij in de vier teams, dus voor de laatste kandidaten wordt het extra spannend. Ook de coaches zijn extra zenuwachtig: “Het is een beetje als de laatste trein nemen naar Parijs en je weet: je moet zeker zien dat je hem niet mist”, zegt Bent Van Looy. Axelle Red ziet het zo: “In het begin weet je niet wat je gaat krijgen, maar de laatste dag weet je wél wat het niveau is en heb je misschien geen plaats meer… Heel frustrerend!” Regi is vastberaden: “Ik hoop echt nog op 1 pareltje om mijn team helemaal compleet te maken”. Koen Wauters kan beter dan wie ook het niveau van dit nieuwe seizoen vergelijken met de vorige: “Volgens mij, eerlijk waar, is dit derde seizoen beter dan het vorige seizoen en misschien wel straffer dan het eerste”.

De 19-jarige Dounia uit Blankenberge waagt als eerste haar kans om één van de laatste plaatsjes te veroveren. Deze studente met zowel Egyptische als Marokkaanse achtergrond begint haar auditie minder goed: ze sukkelt met laryngitis. Maar ze gaat er toch voluit voor en hoopt dat het niet te veel effect zal hebben op haar stem. “Ik doe vooral mee aan de Voice omdat ik dit jaar iets wil bewijzen. Toen ik klein was, geloofde er bijna niemand in mij. Maar ik wil die mensen nu bewijzen dat ik het wél kan”, vertelt ze. Dounia brengt ‘Pumped Up Kicks’ van Foster The People.

Dat de vriend en familie van de 24-jarige Mandy uit Bilzen verrast zullen zijn als ze haar op het scherm zien, dat staat vast. Mandy heeft immers aan hen niet verteld dat ze auditie heeft gedaan voor The Voice. “Ik ben hier nu met 2 vriendinnen en m’n vriend en familie denken dat ik met hen gaan shoppen ben. Het is dus echt een verrassing voor hen… kan ook leuk zijn, dacht ik (lacht)”. De goedlachse Mandy hoopt dat ze door The Voice gaat kunnen leven van de muziek. Met ‘Please Don’t Say You Love Me’ van Gabrielle Auplin hoopt ze haar grote muzikale droom te kunnen waarmaken.

De 18-jarige Eva uit Zonhoven hoefde niet lang te twijfelen over welk nummer ze zou brengen: deze vrolijke studente is immers grote fan van de groep Kodaline. “Ik heb zelfs een plectrum van hen gevangen tijdens hun optreden op Pukkelpop en ik heb die nu ook bij als geluksbrenger”. In haar vrije tijd zit Eva op de circusschool: “Jongleren vind ik een uitdaging en het werkt anti-stresserend. Maar tegelijkertijd betekent muziek heel veel voor me en is het een manier om mij te uiten”. Ze kiest het nummer ‘All I Want’ van haar favoriete Ierse rockband om de coaches te overtuigen.

Als allerlaatste is de 30-jarige naamgenote Eva uit Antwerpen, aan de beurt. Ze heeft alvast heel wat vrouwelijk geweld mee om te supporteren: haar 5 zussen en haar mama. Deze studente dierengeneeskunde is ook vooral door haar familie aangezet om mee te doen aan The Voice. “Ik ben iemand die heel zenuwachtig is op een podium, omdat ik nogal verlegen ben. Ik ben een persoon die heel veel bezig is met poëzie en schrijven en muziek leunt daar voor mij heel erg bij aan”, vertelt Eva. Met een eigen versie van ‘Wake Me Up’ van Aloe Blacc hoopt zij nog een plaatsje in 1 van de teams te veroveren.

Tijdens deze laatste Blind Auditions waagt ook de 43-jarige Marco uit Hasselt zijn kans met ‘Englishman in New York’ van Sting en hoopt de 23-jarige Jef uit Duffel de coaches te overtuigen met ‘Pompeii’ van Bastille. De 21-jarige Gwenn uit Hoogstraten gaat er voor met ‘Stop and Stare’ van OneRepublic, terwijl de 27-jarige Anke uit Viersel ‘Don’t Know Why’ van Norah Jones zingt.

Tijdens deze aflevering hebben Axelle, Bent, Koen en Regi elk hun team samengesteld van 12 talenten en vangt de weg naar de Battles aan. Elke coach nodigt samen met zijn of haar hulpcoach de talenten uit om elkaar beter te leren kennen en samen naar ieders Blind Audition te kijken.

Welke talenten er op het allerlaatste moment nog doorstoten naar de Battles en hoe de eerste ontmoetingen van de 4 teams verlopen, ontdek je nu vrijdag 14 maart 2014 om 20.35 bij VTM.

The Voice van Vlaanderen elke vrijdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: