Gemiddeld 980.000 kijkers – goed voor een marktaandeel van 51,8% (VVA 18-54, live +4) – zagen vorige week hoe coach Natalia de meeste talenten voor haar team binnenhaalde in de tweede blind auditions van The Voice Kids. Aan Sean Dhondt en Slongs Dievanongs om op vrijdag 4 december 2015 een tandje bij te steken. Opnieuw krijgen 12 kids 90 seconden de tijd om de coaches te overtuigen van hun kunnen.

James (11) en Morane (13) Delanghe uit Mortsel hebben alvast niet veel tijd nodig om de coaches te verrassen. Voor het eerst dit seizoen krijgen Sean, Slongs en Natalia niet één, maar twee stemmen te horen tijdens een auditie. Broer en zus staan samen op het podium en brengen Human Nature van Michael Jackson. Stoten ze samen ook door naar de Battles?

Mijn droom is om de beste dj ter wereld te worden en op Tomorrowland main stage te draaien.” De ambities van de 11-jarige Oscar Santos uit Borgerhout, zoon van Tine Embrechts, reiken ver. Oscar is een echte muziekfreak en heeft een voorliefde voor elektronische sounds. Ook zingen doet hij al van kindsbeen af. In The Voice Kids brengt hij Firestone van Kygo & Conrad Sewell. Oscar of Tine: wie kan de zenuwen het best verbijten?

De 9-jarige Liesl Despeghel uit Zulte verhuist binnenkort naar een nieuwe slaapkamer met daarin een eigen podium. “Thuis ben ik een echt showbeest”, zegt ze in The Voice Kids. “Dan dans en zing ik super luid.” Ook vrijdag mag Liesl haar beste dansmoves bovenhalen op Shake It Off van Taylor Swift.

De nieuwe Jelle Cleymans of Niels Destadsbader worden, dat is de grote droom van Aaron Blommaert uit Aalst. Twee jaar geleden nam hij met het groepje KETZ deel aan Junior Eurosong en ook nu nog treedt Aaron geregeld op met de bandleden. “Soms zijn er gillende meisjes. Dan moet ik me focussen”, vertelt hij. Aaron brengt vrijdag een originele versie van Louise van Gers Pardoel.

Thuis of op school, overal slaat de 13-jarige Dina Ayada uit Wilrijk aan het rappen. Ook op het Voice Kids-podium. Dina heeft voor haar auditie een pittig nummer gekozen en probeert de coaches te overtuigen met See You Again van Whiz Khalifa ft. Charlie Puth. Ook Kato Van Kerckhove (14) uit Nieuwkerken weet de coaches aangenaam te verrassen met haar nummerkeuze. Met een gebroken arm in het gips brengt zij Delay van Intergalactic Lovers. Meteen ook de eerste keer dat ze voor het oog van haar familie zal zingen.

De West-Vlaamse eer wordt in de derde blind auditions verdedigd door Serena Eeclo (13) uit Oostende en Anke Huysentruyt (14) uit Marke. Allebei werden ze grootgebracht met muziek en zingen ze van kindsbeen af samen met hun grootouders. Doet Serena de coaches naar de drukknop grijpen met Best Fake Smile van James Bay? En maakt Anke indruk met How You Remind Me van Nickleback, in de versie van haar grote voorbeeld Avril Lavigne?

Emma Bale stond vorig jaar zelf nog op het Voice Kids-podium. Dit jaar wordt haar grote hit Run gebracht door Tine Van Zegbroeck (14) uit Buggenhout. Zelf ook een internationale ster worden, dat ziet Tine helemaal zitten. Een ticket voor de Battles zou al een stap in de goede richting zijn. Ook de 12-jarige Cindy Ansong uit Antwerpen wil dolgraag doorstoten naar de volgende ronde. Zij wil Vlaanderen laten zien wat ze in haar mars heeft en doet dat op Homeless van Marina Kaye.

De 13-jarige Cecilia Humblé heeft Braziliaanse roots, maar woont in Bertem. Haar vriendinnen schreven haar in voor The Voice Kids, na een weddenschap op Facebook. Cecilia brengt Ironic van Alanis Morissette en hoopt daarmee vooral indruk te maken op coach Sean. “Want hij is héél knap”, klinkt het.

Ik doe mee aan The Voice Kids omdat ik een avontuur wil beleven en een iets anders wil doen dan normaal. Maar ik wil vooral veel plezier maken”, kondigt de 14-jarige Britt De Vos uit Meerbeke aan. Op aanraden van haar papa brengt Britt Bring Me To Life van Evanescence, een nummer waarmee ze volgens hem indruk kan maken. Voor alle zekerheid heeft ze ook haar geluksbrenger meegebracht. Zal die z’n werk doen?

De volledige afleveringen van The Voice Kids kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over