De teams van Koen Wauters, Alex Callier, Bart Peeters en Natalia beginnen stilaan vol te lopen. “Ik geef mijn resterende plekjes enkel aan het strafste dat nog passeert”, zegt Koen. Daarmee is de lat meteen gelegd voor de laatste auditiedag van The Voice van Vlaanderen op vrijdag 22 maart. De Blind Auditions gingen de afgelopen weken telkens vlot over het miljoen kijkers (live+uitgesteld). Welke talenten krijgen de laatste tickets voor de Knockouts, de tweede, gloednieuwe fase van de wedstrijd?

Maxim (18, Maldegem) hoopt zijn plaats te verzilveren met een breekbare pianoversie van I Won’t Complain van Benjamin Clementine. Op zijn middelbare school leefde hij zich uit in de schoolband, nu hij afgestudeerd is, zoekt hij met The Voice een nieuwe muzikale uitdaging. Ook Ibe (16, Genk) neemt plaats achter de piano. Sinds kort leert hij zichzelf ook gitaar spelen, nadat hij in een coverwedstrijd een gesigneerd exemplaar won van niemand minder dan Ed Sheeran. Voor zijn Blind Audition koos hij voor een nummer van de Britse singer-songwriter, Tenerife Sea.

Ook talenknobbel Laura (21, Sint-Niklaas) kiest vrijdag voor een nummer van Ed Sheeran, A Team. Zingen doet deze studente met Spaanse roots voornamelijk in het Engels, maar ze spreekt ook vloeiend Chinees en Duits. De 19-jarigeLidia vluchtte 6 jaar geleden samen met haar familie uit Kirgizië omwille van hun geloof. Zo kwamen ze terecht in Knesselare. Als ze zingt, vergeet Lidia al haar problemen. Raakt ze met All At Once van Whitney Houston een gevoelige snaar bij de coaches?

“De meest legendarische Battle-kandidaat uit de geschiedenis van The Voice van Vlaanderen”, zo kondigt An Lemmens Nick (46, Kortemark) aan. Hij nam het in het eerste seizoen op tegen de drie zusjes Vinken. Nadien begon hij in verschillende bands te spelen, ervaring die hij meeneemt naar zijn tweede deelname. Met I Wish van Stevie Wonder wil hij iedereen in de studio aan het dansen krijgen. Brent (41, Haaltert) houdt er eveneens van om zijn publiek te entertainen. Dat doet hij met She Moves Me van Kim Wilson. Ook Brent nam deel aan het eerste seizoen van The Voice en battelde tegen postbode Kris, ondertussen een goede vriend, die zijn ex-concurrent met veel plezier komt aanmoedigen.

“Ik ga nog eens zot doen”, dacht de 41-jarige Samira (Bornem) toen ze zich inschreef voor The Voice. In de tv-archieven van VTM duikt ze al eens op als klein meisje dat deelnam aan de Soundmixshow met Bart Kaëll. Zingen verdween nadien op een zijspoor. Met All I Ask van Adele wil ze haar muziekcarrière terug aanzwengelen. Ook Peter (37, Walem) komt niet zonder ervaring het podium op. Hij speelde al in verschillende rockbands en heeft intussen ook zijn eerste Nederlandstalige cd opgenomen. Voor zijn Blind Audition koos hij toch voor een Engelstalig nummer, Make It Rain van Foy Vance.

“Het liefst van al zit ik in de zetel met pizza en chips”. Zingen doet de 16-jarige Julia uit Beerse gelukkig ook graag. Onder luid gejuich van haar beste vriendinnen brengt ze vrijdag Ex's & Oh’s van Elle King. Moran (19, Hoboken)bracht haar mama mee, die haar inschreef voor de audities. Bij het afdwalen op YouTube ontdekte Moran de muziek van Nina Simone en sindsdien is ze weg van jazz en instrumental. Voor haar Blind Audition koos ze voor een soulnummer dat helemaal in haar straatje past, Slow Down van India.Arie.

Het zangtalent van Rune (17, Schriek) werd ontdekt door haar beste vriendin. Sindsdien is ze niet meer te stoppen en zingt ze naar hartenlust. Vrijdag brengt ze haar gitaar mee voor een intieme versie van Skyscraper van Demi Lovato. Powerstem en attitude? Uitzendconsulente Zeynep (25, Brussel) heeft het allebei. Dat vertaalt zich ook in haar excentrieke nummerkeuze, Redbone van Childish Gambino.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over