Met de albums “Electric Soldiers” (2007) en “Cat Fit Fury” (2010) zetten The Van Jets zich op de kaart als één van de populairste bands van de vaderlandse rockscene. Het Oostendse viertal is te omschrijven als een slimme mix tussen Bowie, Iggy Pop en T. Rex, tussen razende melodieën en betoverende schoonheid in. Daarbovenop leveren ze tal van hits af, zoals “The Future”, in 2010 het meest gedraaide nummer op Studio Brussel, en de hymne van een hele generatie.

In de loop der jaren timmerden Johannes Verschaeve, Michaël Verschaeve, Wolfgang Vanwymeersch en Frederik Tampere ook aan een ijzersterke livereputatie, met uitverkochte shows over heel Europa en festivaloptredens op Rock Werchter, Pukkelpop, Dour en vele andere. Voor hun in 2012 uitgekomen derde plaat doen ze een beroep op Philippe Zdar (Cassius) en Jeroen De Pessemier – aka Papillon van Belgische electrosensatie The Subs. Het resultaat is een verfrissend samenspel van hun rock ‘n ‘roll-filosofie en een groovy sound met hiphop- en funk-elementen. In 2015 doen ze hun reputatie opnieuw alle eer aan met de release van “Welcome To Strange Paradise”, dat ze in Londen opnamen in samenwerking met Leo Abrahams (Florence + the Machine, Paolo Nutini, Oscar And The Wolf). Gedragen door de onweerstaanbare single “Two Tides of Ice”, opent dit nieuwe album opnieuw de deuren naar de mooiste zomerfestivals (Rock Werchter, TW Classic).
Vandaag kondigen The Van Jets hun grote terugkeer aan. Een nieuwe langspeler ligt met “Future Primitives” op 27 oktober in de rekken. De nieuwe plaat, die ze zelf produceten met hulp van sound engineer Jeff Claeys (The Jon Spencer Blues Explosion, Millionaire) en gemixt werd door Tchad Blake (Black Keys, Arctic Monkeys), belooft hun meest verfijnde en persoonlijke tot nog toe te worden. In afwachting van nieuw materiaal, en in de nasleep van hun unaniem geprezen set op de afgelopen editie van Pukkelpop, bevestigen The Van Jets alvast een blij weerzien met hun vele fans! Afspraak op donderdag 21 december in de Ancienne Belgique! Tickets zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 31 augustus om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Van Jets
Datum: 
donderdag 21 december 2017
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over