Ons zotste electronica-trio is helemaal terug met ‘Hologram'

Voor hun derde plaat 'Hologram' besloten The Subs om een popalbum te maken, met ontroerende soul, filmisch Frans retrofuturisme en kraakverse beats. ‘Hologram’ is een plaat met veel stijlen en stemmingen waarop The Subssamenwerkten met internationale zangers en zangeressen, zowel gevestigde namen als jong undergroundtalent:Colonel Abrams, Selah Sue, Jean-Pierre Castaldi, Jay Brown (de zus van VV Brown) en Danny Greene.

Met twee albums onder de arm reisden, draaiden en speelden The Subs vijf jaar non stop de wereld rond: van Boekarest tot Barcelona, van Tomorrowland over Bestival tot Lowlands, you name it.

Songschrijver/frontman Jeroen De Pessemier verhuisde in 2012 ook nog eens deeltijds naar Londen, waar hij tal van nieuwe muzikale invloeden opsnoof, o.a. de UK garage en house revivalWiebe Loccufier (DJ Tonic) zette na het tweede album ‘Decontrol’ de stap van dj naar producer en ging beats maken. En met Hadrien Lavogez erbij kreeg de groep een echte multi-instrumentalist in de rangen met een onmiskenbaar gevoel voor melodie.

Hologram’ is een plaat waarop The Subs een voor hen nieuwe speelsheid én kwetsbaarheid verkennen. Het is nog steeds een album met een sterke energie, maar de donkere dance-punk van vroeger werd verruild voor een warmere, soulvolle vibe. Het gevolg is hun meest toegankelijke én experimentele plaat tot nog toe.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Subs
Datum: 
Zaterdag 3 mei 2014
Locatie: 
De Zwerver, leffinge

Reservatie:

Meer over