"Mainstream comes to you, but you have to go to the underground."

Subbacultcha! en Ancienne Belgique lanceren een uniek festival ‘The Sound Of The Belgian Underground’. Op 26 januari 2014 brengt het Belgische cultuurplatform tien nationale acts uit het alternatieve circuit samen op het podium van de AB in Brussel.

Sinds haar ontstaan in 2011 promoot Subbacultcha! de meest vooruitstrevende independent muziek en kunst van het moment. Met behulp van haar lidmaatschap, maandelijks magazine en concerten vonden de organisatie een ideaal werkmodel om boeiende acts uit binnen - en buitenland al in een vroeg stadium te ondersteunen. Onder de noemer ‘The Sound Of The Belgian Underground’ bundelen Subbacultcha! en AB nu alle muzikaal talent uit eigen land dat actief is in de marge; bands die artistieke vrijheid centraal stellen en niet per se focussen op het brede publiek. Van sfeervolle, introverte blues tot keiharde noise. Van indie-rock tot eigenzinnige elektronica.

Pas de deux hoofdact op eerste editie The Sound Of The Belgian Underground van Subbacultcha! en AB. Waarschijnlijk kent u hen vooral, of enkel, van het nummer Rendez-Vous, de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival in 1983 en het allereerste nummer dat Studio Brussel de ether injoeg. Maar Pas de deux was (en is) veel meer dan dat ene nummer en buiten die ene commerciële uitstap, een heuse cultgroep uit de underground. Dat willen we, 30 jaar later, graag in ere herstellen.

Wij zijn er in elk geval van overtuigd dat hun unieke optreden de kers op de taart zal zijn van een boeiende avond vol Belgische undergroundmuziek.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pas de deux
Datum: 
Zondag 26 januari 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over