Om de vijftigste verjaardag van de filmversie te vieren, brengt Music Hall, in samenwerking met Albert Verlinde Entertainment, ‘The Sound of Music’ eind dit jaar opnieuw in de theaterzalen, voor een gelimiteerde speelperiode van drie weken. In deze voorstellingen worden de belangrijkste rollen vertolkt door een Vlaamse cast. Hun namen worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

De vorige Vlaamse versie van ‘The Sound of Music’ dateert van 2009. Toen speelde Deborah De Ridder, winnares van het vtm-programma ‘Op zoek naar Maria’, de hoofdrol. Het werd een weergaloos succes: de voorstellingen in 2009 en 2010 lokten niet minder dan 170.000 bezoekers.

‘The Sound of Music’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Maria Rainer, een kloosternovice die in de jaren 1930 op het gezin van de ongelukkige kapitein Von Trapp gaat passen. Na verloop van tijd kan zij niet alleen het vertrouwen van de zeven kinderen winnen maar ook het hart van de kapitein. Hij durft weer te genieten van het leven, maar kan de nazi-dreiging niet buiten de muren van zijn landgoed houden. Als hij weigert zijn dienst in het leger op te nemen, bedenkt het gezin een vluchtplan.

De musical van Oscar Hammerstein II en Richard Rodgers ging op 16 november 1959 in wereldpremière op Broadway, maar het is vooral de verfilming ervan door Robert Wise uit 1965, met Julie Andrews in de hoofdrol, die het verhaal onsterfelijk heeft gemaakt. Liedjes als ‘Do re mi’, ‘My favourite things’ en ‘Edelweiss’ behoren nu tot het collectieve geheugen.

Praktisch 

‘The Sound of Music’ door Music Hall in samenwerking met Albert Verlinde Entertainment, speelt vanaf 16 december in Stadsschouwburg Antwerpen, en vanaf 2 januari 2015 in Capitole Gent. Tickets & info op www.musichall.be of 0900 69 900.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Sound of Music
Datum: 
Vanaf 16 december 2014
Locatie: 
Stadsschouwburg Antwerpen

Reservatie:

0900 69 900
Meer over