Het is zomer in de stad. Een verzengende hitte teistert de jachtige metropool. Er broeit iets op de pleinen en in de straten. Nachtelijk ontij ligt op de luur. Dat blijft ook niet onopgemerkt bij het hoofdpersonage. Ze mengt zich in het gewoel, eerst als observator maar tegen het einde van de song als koningin van de nacht.

luister hier

'Dark Ride' is de eerste single van een nieuw album dat The Sore Losers opnamen met producers James Petralli en Steve Terebecki (White Denim). Het is de meest dansbare song die The Sore Losers tot nu toe schreven. De melodie en het ritme werken goed samen en alle gespeelde partijen gaan met elkaar in dialoog. Het is juist die wisselwerking die de song z'n puls geeft. Of zoals producers James Petralli en Steve Terebecki het erin hamerden: “You gotta work together to get the train chugaluggin!"

'Dark Ride' is de metafoor voor een collectieve tocht doorheen de donkere nacht. Zanger/gitarist Jan Straetemans: "De muziek kwam eerst en die inspireerde me als een soort soundtrack tot het schrijven van woorden en een melodie bij de beelden die ik zag in m’n hoofd. Deels geïnspireerd uit reiservaringen met de band in miljoenensteden als New York, Tokyo, Parijs en Berlijn."

De nachtelijke grootstad was eerder al de setting in oudere Sore Losers' songs als Nightcrawler en Dead Nocturnals. Net als in die songs schittert de grootstad opnieuw in een glanzende bijrol, maar dit keer op muziek die meer teert op zwoele hitsigheid dan kille dreiging.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over