De Amerikaanse rockband The Smashing Pumpkins heeft vandaag hun gloednieuwe single Beguiled uitgebracht. Dit nummer valt samen met de aankondiging van hun langverwachte 12e studioalbum ATUM dat op 21 april ‘23 verschijnt. Beguiled is hier op Spotify te beluisteren en de bijbehorende video is vanaf vanavond hier te bekijken.

ATUM is een rockopera die bestaat uit 3 bedrijven met in totaal 33 nummers. Elk bedrijf bestaat uit 11 tracks die om de 11 weken wordt uitgebracht via de streamingdiensten. Op 15 november verschijnt het 1e bedrijf gevolgd door het 2e bedrijf op 31 januari. Het 3e bedrijf valt samen met een speciale editie-boxset met alle 33 nummers plus 10 extra niet-uitgebrachte tracks op 21 april.

ATUM kan via deze pre-order link worden besteld.

Frontman Billy Corgan heeft 4 jaar aan deze release geschreven en heeft het conceptalbum zelf geproduceerd. Elke week onthult hij in chronologische volgorde een nieuwe track in zijn eigen podcastserie Thirty-Three met William Patrick Corgan, die via https://smashingpumpkins.com kan worden beluisterd.

Eind jaren 80 werd The Smashing Pumpkins in Chicago opgericht. Ze vielen op dankzij hun mix van rock, pop, shoegaze, psychedelica en elektronica die werden verwerkt in sterke en afwisselend melodieuze en bombastische songs.

Wereldwijd hebben ze meer dan 30 miljoen albums verkocht, meerdere Grammy Awards, MTV VMA’s en een American Music Award in de wacht gesleept en scoorden ze meervoudig platina, diamant en goud met hun catalogus die o.a. bestaat uit de albums Gish (1991), Siamese Dream (1993), Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995), Adore (1998), Machina/Machine of God (2000), Zeitgeist (2007) en CYR (2020).

The Smashing Pumpkins Spotify

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: